Evenimentul Zilei > Monden > Liz Taylor și imensa sa colecție de bijuterii. Ce diamant i-a dăruit Richard Burton
Liz Taylor și imensa sa colecție de bijuterii. Ce diamant i-a dăruit Richard Burton

Liz Taylor și imensa sa colecție de bijuterii. Ce diamant i-a dăruit Richard Burton

Liz Taylor este un nume ce nu mai are nevoie de prezentări. Așa cum nu este un secret nici că actrița era o mare fană a pietrelor prețioase.

A existat însă un anume bărbat în viața lui Elizabeth Taylor care a vrut să-i dăruiască vedetei chiar  celebra clădire „Taj Mahal-ul”. S-a rezumat însă la bijuterii.

Liz Taylor și Richard Burton s-au întâlnit prima oară în 1952, la o petrecere în Bal Air. Fascinat de frumusețea lui Liz, Burton a izbucnit în râs la vederea ei, extrem de emoționat. Chiar el a mărturisit acest lucru ulterior, în memoriile sale.

Nu s-au mai văzut apoi timp de nouă ani. S-au reîntâlnit pe platoruile de filmare de la ”Cleopatra”, unde Richard Burton a jucat rolul lui Marc Antoniu. Apoi s-au căsătorit. Prima oară. A urmat și a doua oară, după divorț. O viață tulburătoare.

Cunoscută drept ultimul mare star al perioadei de aur a Hollywood-ului, viața lui Liz Taylor a fost un spectacol în sine. Opt căsnicii, șapte soți și numeroase controverse.

A câștigat două premii Oscar, dar și un premiu pentru întreaga carieră. În toată viața sa tumultoasă însă, câteva lucruri s-au remarcat mai presus de toate: iubirea față de Richard Burton, dar și pasiunea nemaivăzută pentru pietre prețioase. Liz Taylor și bijuteriile care au făcut istorie.

Cei doi păreau croiți unul pentru celălalt. Pasiunea cu care s-au iubit, dar și gesturile extravagante pe care le făceau în public au scris istorie. Cunoscând deja pasiunea soției sale pentru bijuterii, Burton găsise o soluție pentru a rezolva certurile dintre ei doi. Astfel, Burton a reușit dă depășească orice record în materie de cadouri de bijuterii. A patruzecea aniversare i-a adus lui Liz o nouă bijuterie.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.