”Vreau să îmi exprim bucuria şi satisfacţia pentru cele două legi, şi anume pentru faptul că, după analiza judecătorilor de la CCR, această instituţie a decis că cele două legi sunt constituţionale. Faptul că preşedintele României a decis să întoarcă la Parlament Legea privind eliminarea celor 102 taxe tot nu reuşeste să-mi umbrească bucuria. Se mai întârzie puţin intrarea în vigoare a acestei legi care este aşteptată de toţi românii (…). Îmi este greu să înţeleg care este motivul real pentru care a fost retrimisă la Parlament această lege, în condiţiile în care la CCR a fost trimisă invocându-se um alt motiv, iar la Parlament se invocă un alt motiv. Eu sper să nu fie o reacţie a unei supărări încă neasimilate generate de alegerile de duminică. Din acest motiv, sunt puţin rezervat, pentru că vreau să citesc cu atenţie textul, fundamentarea retrimiterii în Parlament a acestei legi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că aceată lege ”va intra în vigoare după ce va trece într-un mod accelerat prin procedurile parlamentare”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va retrimite la Parlament legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

"Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată. (…) Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie, fie de renunţare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga", a anunţat Iohannis.

Curtea Constituţională a decis, vineri, că această lege este constituţională.

Sesizarea privind legea a fost făcută de seful statului, care a susţinut că încalcă  normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi pe cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi pe cele care guvernează bugetul public naţional.

După decizia Curţii, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional.