Întrebat de jurnalistul Bogdan Chirieac cum comentează “hemoragia de politicieni din PSD spre PRU”, liderul social-democraţilor a precizat că situaţia nu este îngrijorătoare.

“Ce numiţi hemoragie… Domnul Sturzu nu mai este în PSD. Nu-mi permit să vorbesc de niciun parlamentar indiferent de unde este, din partid curat sau mai puţin curat. Organizaţiile judeţene fac acum împreună cu mine alcătuirea unor liste de candidaţi. Este firesc că la orice partid vor fi nume noi. La noi vor fi mai multe noi pentru listele de Parlament. De-a lungul istoriei, cei care au fost parlamentari şi nu au mai prins un loc, nu au plecat din partid, pentru că menirea lor nu este să fie neapărat în Parlament…

Este decizia lor dacă vor să plece. Nu este o hemoragie. Eu sunt în partidul ăsta pentru că avem principii comune şi obiective comune. Nu dirijez au aşa ceva (n.r. – plecările unor social-democraţi la PRU), pentru că nu-mi place o astfel de operaţiune, nu cred în ea, nu-mi place să înşel oamenii.”

Despre criticile lansate de Adrian Năstase în legătură cu listele PSD pentru alegerile parlamentare, Dragnea a declarat: “Avem (n.r. – el şi Adrian Năstase) abordări diferite în ceea ce priveşte alcătuirea listelor. Există de foarte mulţi ani o nemulţumire legată de anumiţi membri care au fost impuşi pe liste şi care după alegeri nu au mai dat pe acolo (n.r. – Parlament). Ce nu a ştiut domnul Adrian Năstase, este că nu se pune problema că nu vor fi pe lista PSD personalităţi. Ele sunt şi în judeţele ţării, nu doar în Bucureşti, cu tot respectul pentru colegii din Bucureşti. Oameni care vor fi candidaţi sunt ipotetic aproape de fi numiţi candidaţi chiar la Bucureşti. Îi asigur pe oamenii care susţin PSD că obiectivul meu ca PSD să aibă profesionalitate în Parlament. Fiecare să fie pregătit pentru locul pe care îl va ocupa.”