Judecătorii au recurs la această măsură din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Instanța supremă ia în discuție, joi, contestația la executare pe care Liviu Dragnea a depus-o împotriva deciziei din dosarul angajărilor fictive. În acest caz, fostul lider al PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Fostul lider al PSD încearcă din nou să-și câștige libertatea și s-a adresat instanței.

Procesul are la bază o acțiune introdusă de avocații lui Dragnea la Tribunalul București, concomitent cu o altă acțiune similară pe care au depus-o la Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest moment, ÎCCJ a respins contestația la executare făcută de Dragnea, iar acum judecă dosarul de la Tribunalul București care a fost declinat de magistratul căruia i-a fost repartizat.

La termenul de joi, judecătorii au decis să-l audieze pe Liviu Dragnea, dar acesta nu a fost scos din penitenciar ci va fi ascultat de judecători prin videoconferință.

Completul care analizează contestația la executare este format din magistrații Rodica Cosma (președinte), Anca Mădălina Alexandrescu și Simona Cristina Neniţă.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost rimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.