În ultima parte a interviului, Liviu Dragnea a vorbit despre cum se vede România din închisoare și despre războiul din PSD.

„Eu nu am avut o relație foarte bună cu Marian Vanghelie de-a lungul vremii. În schimb, îmi place de Marian că e un om autentic, adică el spune lucrurile pe care le gândește și nu minte. Dar el a avut o expresie povestită în politică „o mișcare browniană”. Mai e o expresie pe aici pe unde sunt eu acum: „bahaus”, nu auzisem de asta până să ajung aici. Unde toți se ceartă cu toți, agitație foarte mare.

Sigur că nu îmi place când văd ce se întâmplă, ar fi fost foarte firesc să se întâmple asta în primele luni după ce am plecat eu, dar a trecut un an și ceva. Acuma, dacă l-au pus pe Ciolacu interimar, domne, să-l sprijine. Adică, ideea asta, hai să vedem cum îl dăm jos pe un om pe care l-am pus și pe care l-am susținut…”, a povestit Liviu Dragnea în interviul pentru Realitatea Plus.

Liviu Dragnea. „Habar nu am ce face Ciolacu”

Întrebat cum se vede ce se întâmplă în România din închisoare, fostul lider al PSD a spus că este o democrație mincinoasă în România.

„Nu știu, habar nu am ce face Marcel Ciolacu, eu doar mai aud nemulțumiri de aici. Eu vă spun, de aici

România și zona asta politică se vede altfel. Și se vede într-un mod real. Eu, de exemplu, de aicea nu am cum să mai fiu presat permanent de tot felul de manipulări și de tot felul de expresii din astea jignitoare care îți tulbură cât de cât vederea. Lucrurile sunt foarte simple: este o democrație mincinoasă astăzi în România unde drepturile sunt în situația de a fi devenit un moft.

Din punct de vedere economic lucrurile stau foarte rău. Majoritatea oamenilor de afaceri au probleme, enorm de multe firme care au dat faliment sau sunt în prag de faliment, oameni care au pierdut locurile de muncă, probleme în agricultură, subvenția la agricultură întârziată cred că și acum la data la care vorbim mai e subvenție nedată, noi o plăteam în octombrie, în avans. În ceea ce privește salarizarea,  sistemul de pensii, lucrurile sunt permanent în schimbare și nesigure”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea, dezvăluiri despre relația cu TVR

Liviu Dragnea a vorbit și despre relația pe care a avut-o cu TVR. „Știți că cât am putut să ajut presa am ajutat-o cu tot ce se poate. Am avut chiar inițiativă legislativă în legătură cu TVA-ul din publicitate pentru a sprijini presa și a zis presa că nu e în regulă. În criza asta, să dai 40, 50 de milioane de euro la presă… foarte bine, dar nu ieși din situația asta.

Nicio putere de la Revoluție, de la Ceaușescu încoace, n-a mai îndrăznit să cumpere presa în felul ăsta. Păi eu am fost acuzat că preiau controlul TVR-ului când am desființat taxa radio-TV, pe lângă cele 102 taxe, ca să ajungă TVR în situația să nu mai depindă întra-devăr de nicio putere, ceea ce se și întâmplă acuma. Bineînțeles, că atât de bine am controlat eu încât m-a rupt în două TVR de câte ori a putut.

Dar, până la urmă, interesul meu s-a împlinit, și anume: Televiziunea publică să devină o televiziune care să aibă fonduri, că era în blocaj financiar. În sfârșit. E, și acum oamenii trebuie să facă ceva, să presteze ceva. Sunt în campanie electorală, ce o să spună? Să spună despre scandalurile de corupție în legătură cu achiziția de măști, echipamente de protecție pentru coronavirus? Ce o să spună, că au o problemă în ceea ce privește programele de agricultură din cauza covidului?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE