Liverpool, echipa care a dominat fotbalul mondial în 2019

Liverpool, echipa care a dominat fotbalul mondial în 2019

„Cormoranii” au câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor și așteaptă marele succes: titlul din Premier League

Liverpool este cea mai în formă echipă din 2019 și „cormoranii” se pregătesc, anul viitor, să desfacă șampania pentru un succes istoric. Totul, sub comanda lui Jurgen Klopp, germanul care a lăsat Borussia Dortmund în 2015 și a ajuns pe „Anfield Road”, pentru a resuscita un club legendar, fără titlu intern în vitrină din 1990.

Contactul cu fotbalul englez nu i-a fost atât de prielnic antrenorului, care în primul sezon a fost nevoit să se mulțumeasă doar cu un loc 8. Apoi, mult lăudatul Klopp a început să joace tare și să construiască o formație care să fie temută la fel ca cea din anii 70-80. Locul 4 în 2017, aceeași poziție un an mai târziu și un titlu ratat în vara acestui ani, în detrimentul lui Manchester City, pentru un singur punct diferență.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Colosala „dublă” cu FC Barcelona

Durerosul eșec avea să fie atenuat de câștigarea Ligii Campionilor, după o finală în care „cormoranii” au învins-o pe Tottenham, scor 2-0. A fost primul succes major pentru „roșii”, după cel din 2007, atunci când trofeul Champions League ajungea pe „Anfield Road”, scor 2-1 cu AC Milan. Legendară rămâne „dubla” din semifinale cu Barcelona, 0-3 în Spania și un colosal 4-0 la Liverpool. Noul sezon a început cu un nou trofeu, Supercupa Europei, victimă căzând o altă formație din Premier League, Chelsea, după 2-2 și 5-4 în urma executării loviturilor de departajare.

Oamenii lui Klopp au început perfect noua ediție de campionat. „Cormoranii” au câștigat primele opt partide disputate în Premier League, în intervalul 9 august - 5 octombrie și au fost opriți doar de marea rivală, Manchester United, pe terenul căreia au remizat, scor 1-1. În acest moment, formația în care strălucesc Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, Virgil van Dijk sau Alisson Becker pare de neoprit în drumul către titlu. Liveprool este lideră, cu 49 de puncte, la 10 distanță de Leicester, următoarea clasată. Mai mult, oamenii lui Klopp au un meci mai puțin disputat, restanța cu West Ham, amânată pentru că la mijlocul lunii, „cormoranii” au participat la Campionatul Mondial al Cluburilor, găzduit de Qatar.

Englezii au cucerit trofeul, pentru prima dată în istorie, după o finală complicată, câștigată cu 1-0, după prelungiri, în fața brazilienilor de la Flamengo. A fost marele succes al celui mai bun an avut de Liverpool în ultimele trei decenii. Marea sărbătoare se întrevede la finalul sezonului, la mijlocul lunii mai, și vizează primul titlu după o pauză interminabilă de 30 de ani.