Evenimentul ZileiPoliticaLIVE TEXT. Dăncilă, o nouă declarație de presă. Mesaj pentru președintele Iohannis

LIVE TEXT. Dăncilă, o nouă declarație de presă. Mesaj pentru președintele Iohannis

LIVE TEXT. Dăncilă, o nouă declarație de presă. Mesaj pentru președintele Iohannis
Candidatul la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a anunţat că va susţine o conferinţă de presă, joi seară, în jurul orei 19:00.

Dăncilă a transmis înainte de conferinţa de presă un mesaj în care mulţumeşte tuturor românilor care au susţinut-o în preimul tur al alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, Dăncilă a adus grave acuzaţii actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

„Mulțumesc din suflet miilor de români care mi-au transmis în aceste zile mesaje de susținere aici, pe Facebook! Mă bucur să știu că am alături atâția oameni care cred, ca și mine, că țara noastră are nevoie de schimbare și vor să își facă auzită vocea! Sunt din ce în ce mai mulți cei care își dau seama că actualul președinte nu îi mai reprezintă, că aroganța, nepăsarea și disprețul nu pot duce România mai departe.

Doar împreună suntem puternici! Vă mulțumesc!”, a spus Viorica Dăncilă.

„L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan ameninţându-mă cu procurorii. Citez: Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii. Ce să înţeleg?! Pentru că am îndrăznit să-l chem pe președintele Iohannis la o dezbatere în fața românilor, sunt amenințată cu procurorii și cu dosare?

Că aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, şi așa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna, care spera să ajungă în turul doi și a avut dosar penal, acelaşi lucru trebuie să i se întâmple şi Vioricăi Dăncilă? Sunt foarte multe coincidențe. Foarte multe lucruri care sunt nefirești într-un stat membru al Uniunii Europene. Ne îndreptăm spre un monopol de putere pe care îl vrea președintele Iohannis. (…) La 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un preşedinte dictator, care vrea să aibă puterea și să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce i se ordonă.

Nu am o problemă în a discuta cu procurorii. Nu am nimic de ascuns”, a spus Viorica Dăncilă.

Nu am o problemă în a discuta cu procurorii. Nu am nimic de ascuns, dar modul în care se procedează nu trebuie acceptat de niciun romîn indiferent de partidul din care face parte şi indiferent dacă este înregimentat politic sau nu.

Îi cer domnului Iohannis să iasa public să dea explicaţii de ce Rareş Bogdan, purtătorul său de mesaj, are informaţii despre ce vor să facă procurorii. Este inadmisibil să spună un partid pe cine vor chema procurorii la audieri şi să nu ţină cont de independenţa justiţiei. Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze

Îşi trimite mesagerii să-i ameninţe pe contracandidaţi cu dosare penale”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Referitor la succesul Adinei Văleam care a fost acceptată în funcţia de comisar european, Dăncilă a spus că nu va critica niciodată un român

„Îi doresc mult succes doamnei Vălean. Niciodată nu vom critica un român care ocupă o funcție publică. În afara granițelor țării, trebuie să avem o abordare comună. Nu vom face ce au făcut Rareș Bogdan și Klaus Iohannis care au mers la Bruxelles și au criticat guvernul.

Eu prefer să mă bat cu președintele în România, dar nu am să merg la Bruxelles să spun ce a făcut președintele sau premierul”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre Raportul intervenţiei jandarmilor la mitingul din data de 10 august 2018, dăncilă a spus că procurorii trebuie să facă lumină în acest caz

„Eu sper și am credința că judecătorii, procurorii, vor aduce lumina în acest caz. Doar aflarea adevărului va fi cea care ne va îndepărta de toate aceste suspiciuni. Nădăjduiesc ca dosarul 10 august să fie elucidat cât mai repede, iar românii să afle adevărul. Cei care au greșit și pentru că nu au greșit așa precum spune candidatul Iohannis că toată Jandarmeria. Au fost jandarmi care au greșit, ei vor plăti. Nu putem să acuzăm pe toți cei care au protestat pe 10 august. A fost un grup care a fost violent și care a creat aceste probleme. Aceia trebuie să plătească! Uitați-vă la 10 august de anul acesta când acel grup nu a mai existat și nu au mai fost probleme    Este incorect să folosești politic acest caz! Numele meu nu va apărea în acest dosar”, a mai spus Dăncilă

 


Accesează: