Evenimentul Zilei > Social > „Litoralul pentru Toți”, la concurență cu vaucherele de vacanță
„Litoralul pentru Toți”, la concurență cu vaucherele de vacanță

„Litoralul pentru Toți”, la concurență cu vaucherele de vacanță

Perioada 1-30 septembrie înseamnă pentru românii care așteaptă vacanțe mai ieftine programul “Litoralul pentru Toți”, pregătit, pentru extrasezon, de Federația Patronatelor din Turismul Românesc în colaborare cu agențiile de turism.

Anul acesta turiștii care nu au putut folosi vaucherele de vacanță în vârf de sezon, le pot consuma cumpărându-și o vacanță la mare în luna septembrie, mai ales că vremea se anunță deosebit de caldă.

Reprezentanții FPTR sunt în consultări cu hotelierii de pe litoral pentru pregătirea programului „Litoralul pentru Toți”. Meteorologii au prognozat o vreme frumoasă pentru luna septembrie prin urmare hotelierii se așteaptă la cereri mari pentru programul Litoralul pentru Toți. „În urma consultărilor între FPTR, membrii săi și hotelierii de pe litoral, este posibilă o majorare tarifelor cu 10% față de anii trecuți deoarece de șase ani de zile tarifele nu au fost modificate”, a declarat primvicepreședintele FPTR, Dragoș Răducan.

Și ca o premieră, vaucherele de vacanță pot fi folosite și pentru programul Litoralul pentru Toți. Pe litoral vor fi puse la dispoziție 15.000 de locuri de cazare în toate stațiunile, aproximativ 4000 de locuri pe sejur. Se aplică principiul „Primul venit, primul servit”, dar în funcție de cerere, locurile pot fi suplimentate. Sejurul de șase nopți costă între 425 de lei/persoană cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele în nordul litoralului, până la 605 lei/persoană la un hotel de 5 stele. În sudul litoralului, tarifele sunt mai ieftine cu 10%.

„La un hotel de 3 stele, cu mic dejun, în Mamaia, dacă tarifele nu vor fi majorate, cu un carnet de vauchere de 1450 de lei poate merge o familie și mai rămân vauchere și pentru un week-end la munte”, exemplifică Dragoș Răducan. Rezervările pentru programul „Litoralul pentru Toți” se fac numai prin intermediul agențiilor de turism

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: