Evenimentul Zilei > Actualitate > LITORAL, extremă urgență! Sute de POLIȚIȘTI, în misiune pentru SIGURANȚA turiștilor
LITORAL, extremă urgență! Sute de POLIȚIȘTI, în misiune pentru SIGURANȚA turiștilor

LITORAL, extremă urgență! Sute de POLIȚIȘTI, în misiune pentru SIGURANȚA turiștilor

Sute de polițiști și jandarmi au intrat în dispozitiv pe litoral pentru a asigura, în perioada 1 iulie-3 septembrie, siguranța turiștilor aflați în vacanță la mare. În baza Planului de acțiune ,,Litoral 2016”, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente care acționează în stațiuni, de la Năvodari la Vama Veche.

De mâine, 164 de polițiști detașați din țară vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, a anunțat, astăzi, la Constanța, șeful Direcției Poliției Rutiere, chestor Florentin Brăcea. Împreună cu șefii structurilor MAI din Constanța, el a prezentat misiunile care vor fi desfășurate, în sistem integrat, pe litoral în următoarele două luni.  Astfel, până la începutul lunii septembrie, zilnic, 450 de polițiști vor fi pe teren. Plus 300 de jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Grupării Mobile de Jandarmi. Potrivit șefilor celor două structuri, jandarmii vor acționa în patruler comune cu polițiștii. 

În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, polițiști rutieri, de la acțiuni speciale, de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminalistică, transporturi și de la arme, explozivi și substanțe periculoase, care acționează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Se va acționa, în primul rând,  pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe Rutieră, Autostrada A2 și DN39, spre Mangalia, vor fi strict monitorizate de radare și de un elicopter. 

O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor. Șeful IPJ Constanța, comisarul șef Mircea Vizitiu, a informat că, anul trecut, “s-a înregistrat o scădere cu peste 28% a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră”, sperând ca  în această vară infracționalitatea să fie și mai mică. Ca și dotări, șeful ISU Dobrogea, col Gheorghe Popa, a amintit de cele 15 puncte SMURD de prim ajutor de pe plaje iar directorul Gărzii de Coastă, comisar șef Ionel Trușan a anunțat că s-a construit, la Vama Veche, a treia bandă pe sensul de ieșire spre Bulgaria.