Evenimentul Zilei > International > ZECI de oameni, „bifați” pe LISTA MORȚII în RĂZBOIUL drogurilor din Dublin. Autoritățile sunt în ALERTĂ
ZECI de oameni, „bifați” pe LISTA MORȚII în RĂZBOIUL drogurilor din Dublin. Autoritățile sunt în ALERTĂ

ZECI de oameni, „bifați” pe LISTA MORȚII în RĂZBOIUL drogurilor din Dublin. Autoritățile sunt în ALERTĂ

O grupare de crimă organizată din Dublin ce are la conducere un traficant de droguri dorește anihilarea rivalilor cu orice preț. Gruparea, ce activează la nivel internațional și-a „înfăptuit” o așa-zisă „listă a morții”, unde cei vizați sunt trecuți și, mai apoi, anihilați.

Cel puțin 29 de oameni, trecuți pe lista morții în războiul drogurilor din Dublin.

Potrivit informațiilor oferite de The Guardian, cel puțin 15 oameni au murit deja, iar alte câteva zeci au fost răniți. Rudele celor implicați în scandal au fost alungate din casele lor în timpul celor doi ani de lupte dintre șefii celor două bande: Christy Kinahan și Gerry ”Călugărul” Huth. În ultima vreme, lupta pentru supremația în traficul de droguri din capitala irlandeză a căpătat amploare, iar autoritățile din Dublin susțin că au fost informate de detectivi că 29 de bărbați riscă să fie asasinați.

Chiar dacă oamenii legii, liderii comunității și clericii bisericilor au făcut apeluri la oprirea violențelor, cartelul Kinahan pare să provoace dispariția grupării Hutch și pe cei care îi sunt loiali acesteia.

Gașca Kinahan este răspunzătoare pentru 13 crime dintre cele 15 care au urmat. Printre oamenii uciși se află și doi civili, despre care s-a crezut că sunt asociați ai lui Hutch.

„Această luptă nu este doar pentru droguri. Este vorba și despre o diferență de personalitate și de o adâncă îndârjire personală”, a spus consilierul Jimmy Guerin, care face campanie împotriva grupărilor de crimă organizată, de când sora sa a fost ucisă în urmă cu 22 de ani, la ordinul unui gangster condamnat pentru trafic de stupefiante.

Mannix Flynn, un alt consilier, a spus că oricine are legătură, fie și de departe, cu familia Hutch, a fost alungat de acasă.

„Acest război, îmi pare rău să o spun, este de departe de a fi încheiat. Nu există niciun proces de mediere și nicio parte nu vrea să discute. s-a trecut de mult de faza negocierilor, este o luptă până la moarte. În unele pub-uri și cluburi sunt oameni care se ridică și pleacă la prima apariție a unor persoane despre care cred că sunt amenințați sau implicați în război. Frica este peste tot în aceste comunități și nimeni nu se mai simte în siguranță”, a declara Flynn.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: