Evenimentul Zilei > Actualitate > Linie telefonică gratuită pentru liceeni. Ce este „HELPLINE FOR LIFE: APEL PENTRU VIAȚĂ!”
Linie telefonică gratuită pentru liceeni. Ce este „HELPLINE FOR LIFE: APEL PENTRU VIAȚĂ!”

Linie telefonică gratuită pentru liceeni. Ce este „HELPLINE FOR LIFE: APEL PENTRU VIAȚĂ!”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, minora care a fost dată dispărută la Caracal, a anunţat, vineri seară, că va înfiinţa săptămâna viitoare o linie TelVerde pentru liceenii care se simt ameninați.

Intenţia lui Cumpănaşu a pornit de la tragedia care s-a petrecut cu nepoata sa, Alexandra, care a fost răpită la Caracal.

Voi înființa un TEL VERDE unde vor putea să sune toți cei care au informații despre acest caz (cazul Caracal – n.r.), dar nu numai despre acesta, ci despre toate cazurile în care în licee elevii sunt amenințați de interlopi. Și spun că voi începe un război urât de tot, măcar atăta să putem face”, a spus Alexandru Cumpănașu.

 

„La acel număr pot să sune elevi, părinți, oricine știe și are informații că se încearcă recrutarea fetelor sau că se încearcă atacarea copiilor. Dacă nu curățăm liceele, nu va fi bine. O să o facem privat. Printr-un ONG, privat. Acest TELVERDE va fi cu ajutorul televiziunilor și spun eu că vom găsi mai mulți infractori decât oamenii legii”, a mai spus Cumpănașu.

 

El a postat și pe Facebook informații despre această linie telefonică:

„Săptămâna viitoare vom lansa și o linie telefonică gratuită la care cei care au informații despre Alexandra să sune, dar și ORICE persoană care are informații despre orice tânăr (fată sau băiat) harțuit de clanuri interlope, victimă a agresiunilor acestora sau a încercărilor de racolare în licee pt. prostituție de catre interlopi. A venit momentul să avem CURAJ. Linia telefonica se va chema: HELPLINE FOR LIFE: APEL PENTRU VIAȚĂ!”, potrivit dcnews.ro