Evenimentul Zilei > Actualitate > Oţelul – Benfica 0-1. Gălăţenii au fost mai slabi decât gazonul de pe „Naţional Arena”
Oţelul – Benfica 0-1. Gălăţenii au fost mai slabi decât gazonul de pe „Naţional Arena”

Oţelul – Benfica 0-1. Gălăţenii au fost mai slabi decât gazonul de pe „Naţional Arena”

Oţelul Galaţi, campioana României, a fost, în această seară, pentru prima oară în istorie, gazdă în cea mai importantă competiţie continentală. Moldovenii au cedat, fără speranţe, cu scorul de 0-1, în faţa portughezilor de la Benfica Lisabona, pe "Naţional Arena". Gazonul de pe arena bucureşteană nu s-a comportat la fel de jalnic ca în meciul de inaugurare, România - Franţa, însă suprafaţa de joc, înlocuită între timp, a dat semne de slăbiciune şi în acest duel.

Meciul a fost decis de golul lui Bruno Cesar din finalul primei reprize, însă campioana României nu şi-a respectat deloc statutul. Moldovenii au tras primul şut pe poartă abia după o oră de joc şi nu au dat nicio clipă impresia că ar putea spera la mai mult.
Miza meciului s-a mutat de la trei puncte şi peste un milion de euro (n.r. bani pe care îi va primi învingătoarea) către situaţia "covorului" de pe "Naţional Arena". Iarba a făcut faţă destul de bine, cu toate că au mai fost brazde rătăcite. Cu toate acestea, situaţia este îngrijorătoare, având în vedere că programul meciurilor de pe stadionul bucureştean de cinci stele este foarte aglomerat în perioada următoare.
Montat în urmă cu două săptămâni, în locul celui deplorabil pe care s-a desfăşurat meciul România – Franţa, noul covor de iarbă a dat şi ieri câteva semne de slăbiciune. Pentru a menaja terenul, fotbaliştii de la Oţelul s-au pregătit duminică seară încălţaţi în tenişi, iar aseară au susţinut antrenamentul oficial pe arena "Dinamo II".

Tribunele nu au fost pline nici pe sfert în această seară. Gălăţenii sperau să aibă alături peste 20.000 de fani, însă la meci au ajuns doar puţin peste 5.000, printre care şi 50 de fani ai formaţiei turce Fenerbahce, care au protestat gălăgios împotriva deciziei UEFA de a le exclude echipa favorită din Liga Campionilor.

În celălalt meci al Grupei C, FC Basel a smuls o remiză incredibilă pe "Old Trafford": 3-3 cu Manchester United, revenind de la 0-2 şi conducând chiar în Anglia.

OŢELUL – BENFICA 0-1
A marcat: Bruno Cesar (41)
Min. 90 – Final de meci.
Min. 85 – Perendija vede un cartonaş galben pentru proteste. Ritmul jocului a mai scăzut în ultimele minute. Oţelul are nevoie de un sigur gol, însă nu poate ameninţa susţinut poarta portugheză.
Min. 80 – Portughezii ţin mingea departe de propria poartă. La Manchester, Basel a mai dat un gol. Elveţienii conduc cu 3-2 pe terenul vice-campioanei Ligii.
Min. 75 – Urugayanul Maxi Pereira (Benfica) şi argentinianul Gabriel Viglianti (Oţelul) au încercat să marcheze prin şuturi de la distanţă. Amândoi au tras pe lângă poartă.
Min. 70 – Grahovac îl blochează pe Bruno Cesar, autorul golului din prima repriză, după o frumoasă fază de atac a portughezilor. Cardozo ratează şi el o ocazie cât roata carului la poarta moldovenilor.
 
Min. 65 – Dublă ocazie pentru campioana României! Filip l-a pus în dificultate pe Artur cu un şut puternic, iar Antal a reluat pe lângă poartă mingea respinsă de portarul lusitan. Şoc în celălalt meci al Grupei C: Basel a egalat pe Old Trafford, marcând de două ori în două minute, la fel cum o făcuse şi Manchester United, în prima repriză. Au marcat din nou cei doi Frei – Fabian şi Alexander.
Min. 60 – Benfica se apropie tot mai curajos de poarta lui Grahovac. Gălăţenii nu pot păstra prea mult mingea, în timp ce portughezii par stăpâni pe joc.
Min. 55 – Pena reia mult pe lângă poartă o angajare a lui Viglianti. A fost prima tentativă de a marca a moldovenilor. Gazonul arată acceptabil.
Min. 50 – Benfica e la conducerea jocului şi în partea secundă, însă nu a ratat încă nicio mare şansă de gol.
Min. 46 – A început partea secundă a meciului. Dorinel Munteanu l-a înlocuit pe Ibeh cu Viglianti.
Min. 45 – Pauză pe Naţional Arena. Benfica Lisabona conduce cu 1-0 după un gol marcat de Bruno Cesar la finalul unei reprize pe care lusitanii au controlat-o.

Min. 41 – GOL BENFICA! Trebuia să se întâmple! Defensiva gălăţeană este depăşită pentru prima oară în această seară, iar Bruno Cesar îl învinge pe Grahovac cu un şut în forţă din interiorul careului. Vor avea moldovenii forţa să revină? Dacă ţinem cont de ce au aratăt până acum – nu au nicio şansa!
Min. 40 – Încă o jumătate de ocazie pentru oaspeţi. Argentinianul Javier Saviola, fost jucător la FC Barcelona, şutează slab, după o frumoasă cursă personală. Grahovac a reţinut şi de această dată.
Min. 35 – Oţelul stă în continuare în defensivă, iar gazonul dă primele şanse de slăbiciune. Au sărit câteva brazde. Nu este ca în meciul cu Franţa, însă calitatea ierbii nu este excelentă – un lucru îngrijorător, mai ales că mai este o oră de joc, iar pe Naţional Arena se vor juca multe partide în viitorul apropiat.
Min. 30 – Portughezii domină, însă golul întârzie să apară. De cealaltă parte, Oţelul se străduieşte să stea pe poziţii. Dorinel Munteanu se agită la marginea terenului.
Min. 25 – Nimic notabil în teren. Gazonul se ţine destul de bine lipit de pământ, unde îi e locul. În tribune sunt aproximativ zece mii de spectatori.

Min. 20 – "Siderurgiştii" au mai temperat avântul "vulturilor". În celălalt meci al grupei, Manchester United o conduce deja pe FC Basel cu 2-0, după o "dublă" reuşită de Welbeck în două minute.
Min. 15 – Gaitan îşi încearcă şi el norocul cu un şut spre poarta lui Grahovac, însă mingea trece pe lângă. Oţelul e în corzi!

Min. 10 – Gălăţenii au prins mai mult curaj, însă prima mare ocazie de gol aparţine oaspeţilor
Min. 5 – Benfica e la conducerea jocului. Nicio ocazie notabilă până în acest moment în al doilea meci din Liga Campionilor jucat de gălăţeni, care au început destul de timorat.
Min. 1 – A început meciul de pe Naţional Arena.

  • Cu un sfert de oră înainte de startul jocului, tribunele sunt în continuare goale. Jucătorii şi-au încheiat încălzirea şi au intrat la cabine, iar pe gazon au pătruns zece îngrijitori ai gazonului, care repară stricăciunile făcute de cei 22 de fotbalişti. Se pare că iarba e pe punctul de a ceda înainte ca meciul să înceapă.
  • Cu 45 de minute înainte de primul fluier al meciului, pe "Naţional Arena" era linişte. Doar câteva sute de fani ajunseseră la stadion. Cu toate acestea, în tribune sunt prezenţi mai mulţi oficiali stelişti, printre care antrenorul Ronny Levy şi managerul MM Stoica.

OŢELUL: Grahovac – Skubici, Sg. Costin, Perendija, Z. Ljubinkovici – Giurgiu, I. Filip – Antal, Ibeh, L. Buş – Pena 
Antrenor: Dorinel Munteanu

BENFICA:  Artur – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Javi Garcia – Witsel, Bruno Cesar, Gaitan – Saviola, Cardozo 
Antrenor: Jorge Jesus

Arbitru: David Fernandez Borbalan (Spania)
Citiţi şi:

  • Gazonul de pe Naţional Arena va fi încălzit ca la bloc
  • Dramă pe Naţional Arena: iarba nu creşte fără aer şi lumină | FOTO
  • "Oprescu – Gazon", un primar prea mic pentru un stadion aşa de mare
  • Sorin Oprescu a cedat. Va propune alt contract de management pentru Naţional Arena
  • INVESTIGAŢIE EVZ. Firma care a plantat "cartofi" pe Naţional Arena mai poate ciupi câteva milioane de euro de la FRF
  • Oprişan, despre scandalul gazonului: "Nu ar trebui căutaţi vinovaţii"
  • SCANDALOS! Sorin Oprescu şi Mircea Sandu ne-au făcut de râsul lumii
  • EXCLUSIV EVZ: IMAGINI PANORAMICE 360° de la meciul România-Franţa
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News