Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga Campionilor, Grupa E: FC Bayern – CFR Cluj 3-2. CFR s-a bătut singură
Liga Campionilor, Grupa E: FC Bayern – CFR Cluj 3-2. CFR s-a bătut singură

Liga Campionilor, Grupa E: FC Bayern – CFR Cluj 3-2. CFR s-a bătut singură

Contra nemţilor de la Bayern München, vicecampioana Europei, ardelenii şi-au dat două autogoluri şi au ratat două ocazii uriaşe.

Din Germania, CFR Cluj se întoarce blestemând ghinionul, după ce a pierdut aseară, scor 2-3, cu Bayern München, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor.

Ardelenii au fost cei care au deschis balul, lăsându-i mască pe vicecampionii Europei. Şocul s-a produs în minutul 28, când italianul De Zerbi a centrat ideal, iar căpitanul Ricardo Cadu a aşteptat cuminte la colţul lung, plasând mingea cu capul în poartă.

Golul n-a căzut întâmplător. Campionii din Liga I au avut şi prima mare ocazie a partidei: în minutul 21, fundaşul italian Felice Piccolo s-a trezit singur doar cu poarta în faţa, dar a avut o execuţie defectuoasă, de la câţiva metri.

Norocul n-a fost de partea vizitatorilor nici în minutul 32. Cadu a avut neşansă, plasându-se pe traiectoria balonului la şutat anemic al lui Toni Kross. Cinci minute mai apoi, altă fază blestemată pentru români: mingea căzută în suprafaţa de pedeapsă i-a pus probleme doar lui Cristian Panin, care a deviat-o în propria poartă!

Lacina nu le-a stins lumina

Înainte de fluierul care a trimis, la pauză, echipele la vestiare, Lacina Traore a scăpat singur, pe centru, într-o poziţie infinit mai avantajoasă decât cea de la memorabila ratare din partida cu AS Roma, numai că execuţia lui a găsit doar rădăcina barei, semnând a doua mare ocazie a oaspeţilor din prima repriză.

Contra italienilor, ivorianul a trimis, din unghi, balonul în transversală, în vreme ce Culio aştepta pasa, nemarcat, în mijlocul careului. După acel joc, Cârţu i-a luat apărarea atacantului, scuzându-i egoismul.

  • Aseară, în repriza a doua, CFR a căzut şi n-a mai pus decât o dată probleme, în minutul 86 (gol Culio).
  • Arpad Paszkany speră totuşi la un punct din "dubla" cu Bayern, echipa lui de suflet. "Dacă reuşim să luăm un punct, atunci am avea un meci cu Basel mai greu, apoi finala pentru locul doi cu AS Roma, în ultima etapă", declarase patronul CFR-ul înaintea jocului. Calculele s-au complicat însă teribil în Grupa E, după ce, în celălalt meci, FC Basel a învins aseară la Roma, scor 3-1!

LIGA CAMPIONILOR
FC Bayern – CFR Cluj 3-2
Cadu (32 – autogol), Panin (37 – autogol), M. Gomez (77) / Cadu (28), Culio (86)

Bayern: Butt 6 – Lahm 7, Timoşciuk 6, Badstuber 6, Pranjici 6, Ottl 6, Schweinsteiger 7 (80, Braafheid), T. Müller 6, Kross 6, Gomez 7, Hamit Altintop 5. Antrenor: Louis van Gaal.

CFR: Stăncioiu 6 – Panin 4, Piccolo 4, Cadu 6, I. Rada 6, Bastos 5 (56, Hora 5), Kivuvu 6, E. Dică 5, Culio 5, De Zerbi 6, L. Traore 5 (76, Bjelanovici). Antrenor: Sorin Cârţu.

Arbitri: M. Atkinson 7 – M. Mullarkey 7, P. Kirkup 7 (toţi din Anglia);
Stadion: "Fußball Arena" – München; Spectatori: 64.000.

  • Vezi comentariul partidei.

GRUPA E

Rezultatele de aseară

Bayern – CFR Cluj . . . 3-2
Cadu (32 – autogol), Panin (37 – autogol), M. Gomez (78) / Cadu (28), Culio (86)

AS Roma – FC Basel . . . 1-3
Borriello (22) / Frei (12), Inkoom (44), Cabral (90)

Clasament

Echipa M V E Î GM GP Pct
1.
FC Bayern Munchen
3

3
0
0

7

3


9
2.
FC Basel
3

1
0
2

5

5


3
3. CFR Cluj 3 1 0 2 5 6 3
4. AS Roma 3 1 0 2 3 6 3