Evenimentul Zilei > Justitie > Liderul PDL Telerman este cercetat pentru că s-a întâlnit cu o subordonată dată în urmărire generală. Intervențiile la șeful poliției județene
Liderul PDL Telerman este cercetat pentru că s-a întâlnit cu o subordonată dată în urmărire generală. Intervențiile la șeful poliției județene

Liderul PDL Telerman este cercetat pentru că s-a întâlnit cu o subordonată dată în urmărire generală. Intervențiile la șeful poliției județene

Procurorii anticorupţie efectuează, joi, percheziţii într-un dosar în care fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, este suspectat de abuz în serviciu, printre adresele vizate de DNA aflându-se domiciliul şi reşedinţa acestuia, un spital şi trei primării, au declarat surse judiciare.

Detaliile despre acest dosar în articolul

În plus, surse judiciare au explicat pentru Evenimentul Zilei că Teodor Nițulescu a obţinut informaţii confidenţiale de la Iulian Ciorobescu la data de 23 martie 2012 (şef al I.P.J. Teleorman) referitoare la faptul că Adriana Florea (şef serviciu în cadrul Primăriei Alexandria) este dată în urmărire generală (pe numele acesteia fiind emis mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea). În acest context, spun sursele judiciare, Teodor Nițulescu realizat o întâlnire cu  Adriana Florea.

Alte date din anchetă:

  • Teodor Nițulescu, în calitate de prefect al județului Teleorman în perioada 2009-2012, a exercitat acţiuni de influenţă ce au vizat obţinerea, de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.V.P.S.) Vedea (în cadrul căreia Teodor Nițulescu deţinea/deţine calitatea de preşedinte), a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate pe raza judeţului Teleorman.
  • Teodor Nițulescu a exercitat influenţe la nivelul factorilor de conducere ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman în scopul determinării acestora să acţioneze în sensul stopării controalelor, respectiv influenţarea concluziilor de control la societăţile comerciale unde avea interese (SC Comixt SA Roşiorii de Vede).
  • Teodor Nițulescu a exercitat influenţe la nivelul factorilor de conducere ai Gărzii Financiare Teleorman în scopul direcţionării de verificări specifice cu privire la operaţiunile comerciale derulate de anumiţi agenţi economici de pe raza judeţului Teleorman, respectiv SC Adytex Investment SRL (pentru a obţine informaţii privind raportul acestei firme cu SC AMT Sservicii Insolvență SPRL Craiova), activitatea de verificare fiind făcută pentru a crea presiuni asupra societăţii în vederea acaparării a 75% din părţile sociale ale acestei firme.
  • Intenţii de preluare, în perioada octombrie – decembrie 2011, a controlului asupra activelor mobile imobile ale S.C. Bere și Malț Robema S.A. Roşiorii de Vede (aflată în procedură de faliment), cu sprijinul Victorinei-Marinela Vidu (şef birou juridic din cadrul D.G.F.P. Teleorman) şi al lui Florin Săftoiu (administratorul S.C. AMT ServiciiI Insolvență S.P.R.L. Craiova – lichidator judiciar desemnat).
  • Teodor Nițulescu, în perioada mai 2011 – iunie 2012, pe când ocupa funcţia de prefect, a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia la S.C. Venus Mob S.R.L. şi S.C. Comixt S.A. Roşiorii de Vede.

Mai multe detalii din această anchetă în articolul

SURSE: Percheziții DNA la liderul PDL Teleorman, Teodor Nițulescu. Contracte ilegale pe spatele bolnavilor de TBC