Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Liderul lumii libere depune mărturie că a văzut un OZN
Liderul lumii libere depune mărturie că a văzut un OZN

Liderul lumii libere depune mărturie că a văzut un OZN

Viitorul președinte al SUA Jimmy Carter depune un raport la Comitetul Național de Investigații privind Fenomenele Aeriene (NICAP) pe 18 septembrie 1973, susținând că a văzut un obiect zburător neidentificat (OZN) în octombrie 1969.

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, democratul Carter a susținut cu convingere că a văzut un OZN.

El a mergea la o Întâlnire a Clubului Lion în Leary, Georgia, când, în jurul orei 19:30, a zărit ceea ce el numea „cel mai îndrăzneț lucru pe care l-am văzut vreodată” pe cer.

Carter, precum și alte 10 până la 12 persoane care au asistat la același eveniment, au descris obiectul ca fiind „foarte luminos [cu] schimbarea culorilor și aproximativ de dimensiunea lunii”.

Carter a raportat că „obiectul a plutit la aproximativ 30 de grade deasupra orizontului și s-a deplasat spre pământ și a dispărut în depărtare”. Mai târziu, el a declarat unui reporter că, după experiență, a promis că nu va mai ridiculiza niciodată pe cineva care a susținut că a văzut un OZN.

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, Carter a promis că, dacă va fi ales președinte, va încuraja guvernul să facă publice „fiecare informație” despre OZN-uri.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric