Evenimentul Zilei > Politica > Liderul Forţei Civice Braşov: Biroul Politic Naţional a votat luni fuziunea prin absorbţie cu PDL
Liderul Forţei Civice Braşov: Biroul Politic Naţional a votat luni fuziunea prin absorbţie cu PDL

Liderul Forţei Civice Braşov: Biroul Politic Naţional a votat luni fuziunea prin absorbţie cu PDL

Preşedintele organizaţiei judeţene Braşov a Partidului Forţa Civică, Dumitru Puchianu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Biroul Politic Naţional al formaţiunii, întrunit luni într-o şedinţă la Bucureşti, a hotărât fuziunea prin absorbţie cu PDL, iar organizaţia braşoveană s-a abţinut de la vot pentru că a adoptat anterior o rezoluţie prin care respingea ideea unei astfel de fuziuni.

'Eu, în calitatea de vicepreşedinte al partidului Forţa Civică şi de preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov, m-am abţinut de la vot pentru că noi am fost cei mai radicali în privinţa acestei fuziuni, şi am adoptat şi o rezoluţie în acest sens în Consiliul Judeţean al partidului de la sfârşitul lunii iunie, însă vom urma decizia de la Bucureşti', a spus Dumitru Puchianu.

La rândul lui, preşedintele interimar al organizaţiei municipale Braşov a Partidului Forţa Civică, Liviu Dragomir, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia braşoveană şi-a dorit doar o alianţă electorală şi păstrarea identităţii, însă se va supune, 'ca nişte soldaţi ai unei armate', deciziei luate luni la Bucureşti.

'Noi am dorit să ne păstrăm identitatea şi să avem doar o alianţă electorală, încât să avem un candidat unic de dreapta la alegerile prezidenţiale. Din păcate, a trebuit să ne conformăm şi să urmăm linia majoritară care a fost adoptată în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului. Organizaţia Braşov în sine nu doreşte fuziunea prin absorbţie, dar ca nişte soldaţi ai unei armate, ne supunem deciziei luate luni la Bucureşti', a explicat Liviu Dragomir.

El a adăugat că în 26 iulie, la Bucureşti, va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară în cadrul căreia partidul Forţa Civică va fuziona cu Partidul Democrat Liberal şi apoi va urma fuziunea Partidului Democrat Liberal (PDL) cu Partidul Naţional Liberal (PNL). Partidul Forţa Civică are un număr de 600 de membri în organizaţia municipală Braşov şi 1400 de membri la nivelul organizaţiei judeţene, a mai spus Liviu Dragomir.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, în urmă cu o săptămână, că formaţiunea politică pe care o conduce este în discuţii avansate cu Forţa Civică şi cu preşedintele acesteia, Mihai Răzvan Ungureanu, în ceea ce priveşte o posibilă fuziune prin absorbţie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News