Președintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat că data Congresului e bătută în cuie. „Congresul se va ţine, în principiu, pe 29 februarie, în cazul în care în România nu apar cazuri confirmate cu coronavirus. Este o decizie clară luată de către toţi colegii mei. În cazul în care nu există acest pericol, un congres înseamnă să adunăm peste 1.500 de oameni, dacă nu există acest pericol, şi putem să nu punem în pericol membrii de partid sau primarii sau delegaţii la Congres”, a explica Ciolacu.

Marcel Ciolacu a arătat și pentru ce alte funcții în PSD se va vota la Congres: „Structura votată este cea de preşedinte al partidului, cinci prim-vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi regionali, secretar general şi primele trei organizaţii pe baza meritocraţiei politice, de drept, în Biroul Permanent Naţional”.

Noutatea o reprezintă eliminarea funcţiei de preşedinte executiv al partidului, stabilită în urma unei dezbateri în Biroul Permanent Naţional.

Președintele interimar al PSD a refuzat să confirme candidatura sa la şefia partidului sau dacă Sorin Grindeanu se va regăsi în noua structură de conducere.