Evenimentul Zilei > Politica > Liderii locali ai PMP infirmă sabotajul candidaturii lui Cristian Diaconescu
Liderii locali ai PMP infirmă sabotajul candidaturii lui Cristian Diaconescu

Liderii locali ai PMP infirmă sabotajul candidaturii lui Cristian Diaconescu

Filialele PMP au dificultăți în strângerea de semnături pentru prezidențiabilul Diaconescu, dar afirmă că nimeni de la Centru nu le-a interzis să facă acest lucru.

Liderii locali ai Partidului Mișcarea Populară susțin că au probleme în strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidențiale, dar nu pentru că strângerea de semnături ar fi fost interzisă de către conducerea centrală a partidului în frunte cu Elena Udrea, așa cum a afirmat fostul europarlamentar Elena Băsescu.

„Nimeni de la Centru, nici doamna Udrea nu ne-a dat semnal să nu se strângă semnături, ci dimpotrivă să strângem cât mai multe. Nu știu de unde au apărut discuțiile. Acțiunile de strângere de semnături au început și la Suceava, dar merg greu pentru că se simte că nu are aderență la cei din Suceava(n.r.-Cristian Diaconescu)”, a afirmat, pentru EvZ, liderul PMP Suceava, Cornel Popovici.

Întrebat dacă s-a luat în considerare schimbarea candidatului PMP la prezi­dențiale, așa cum s-a vehiculat în presă, Popovici a infirmat această ipoteză. „Dacă problema se ridică în mai multe județe, atunci trebuie să luăm o decizie corectă. PMP are ca obiectiv plasarea candidatului partidului în turul II”, a adăugat liderul PMP Suceava.

La rândul său, și liderul PMP Mehedinți, Eugen Golea, a infirmat că au fost primite indicații de la liderii de la Centru ai PMP să nu strângă semnături  pentru Cristian Diaconescu: „Nu există așa ceva, nu a  fost nicio aluzie și cu atât mai mult să interzică cineva. Am strâns 1.000 de semnături într-o săptămână, mai puține decât pentru europarlamentare, cred că și candidatul nu este atât de cunoscut, mai sunt și confuzii de nume cu Dan Diaconescu”, a mai spus Eugen Golea.

Analiză pe sondaje

Preșe­dintele PMP Gorj, Nicolae  Davițoiu, a afirmat că operațiunea decurge mai greoi în mediul rural, pentru că Cristian Diaconescu e mai puțin cunoscut, dar întrebat dacă s-a interzis strângerea de semnături pentru Cristian Diaconescu, acesta a răspuns: „Sub nicio formă. E o minciună și nu cred că există vreun președinte de filială care a făcut așa ceva. Operațiunea decurge mai greoi pentru că e mai puțin cunoscut în mediul rural, dar asta nu înseamnă că cineva a dat vreun telefon. S-ar fi aflat”, a spus Davițoiu. 

Acesta a adăugat că la ședința de marți a conducerii PMP trebuie făcută o analiză cu sondajele pe masă, așa cum s-a făcut și la ACL. „Trebuie văzute sondajele, care este trendul. Dacă nu sunt tendințe  de creștere e greu să tragă un candidat”, a declarat Davițoiu.

La rândul său, secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, a afirmat că problema strângerii de semnături pentru Cristian Diaconescu va fi ridicată la ședința conducerii partidului de săptămâna viitoare. „Oamenii au target ca la europarlamentare. Am obținut un număr mai mic de semnături, dar nu știu dacă e vorba de candidat sau că e vacanță. Vom discuta”, a spus Petrescu.

Băsescu, consultat

PMP se va „consul­ta” cu pre­șe­din­tele Băsescu pentru ob­ținerea unui scor „cât mai bun” al partidului în ale­gerile prezi­den­țiale, dar, în acest moment, în formațiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezi­dențiale, a spus vicepre­șe­dintele PMP Ștefan Vlaston.

Udrea: Nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare

La rândul său, și președintele PMP, Elena Udrea, a infirmat acuzațiile privind lipsa de mobilizare în partid. „Nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid. Sigur nu suntem în target cu semnăturile, dar încă nu avem rapoartele”, a spus Elena Udrea, care a adăugat că acest subiect va fi discutat marți.

Liderul PMP a mai spus că doar doi candidați sunt vizibili: Ponta și Iohannis. „Noi, evident, va trebui să fim mult mai activi, mult mai prezenți. De când s-a anunțat candidatul ACL, nu mai avem decât 2 actori: Victor Ponta și Klaus Iohannis.  Avem nevoie de o vizibilitate mai mare pentru candidatul nostru, pentru partid. Ne trebuie mai multă energie”, a spus Elena Udrea.