Acuzată de New York Times că l-a agresat sexual pe tânărul actor american Jimmi Bennett, când acesta era încă minor, Asia Argento neagă „orice relație sexuală”, într-un comunicat emis după două zile de tăcere.

„Neg și resping conținutul articolului publicat de New York Times care circulă în presa internațională. Nu am avut niciodată relații sexuale cu Bennett”, scrie actrița de 42 de ani, una dintre cele mai proeminente figuri ale mișcării feministe #MeToo, apărute ca reacție la acuzațiile de agresiune sexuală aduse producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein.

Argento însăși a declarat că a fost violată de Weinstein în 1997, la Cannes, în timpul festivalului.

Ea spune că este astăzi victima unei „persecuții” și adaugă: „Sunt profund șocată și lovită citind informații absolut false. Nu am de ales și trebuie să mă opun tuturor acestor minciuni și de a mă apăra cu toate mijloacele.”

New York Times a dezvăluit duminică faptul că actrița italiană i-a plătit 380.000 de dolari lui Jimmy Bennett, care susține că Argento l-a agresat sexual într-o cameră de hotel în California, în 2013, pe când avea doar 17 ani.

În versiunea Asiei Argento, Jimmy Bennett i-a cerut această sumă de bani pentru a rezolva niște probleme financiare.