Evenimentul Zilei > Social > Liderul grupării Sportivilor le dă bătăi de cap gardienilor! Ce le-a pregătit din pârnaie interlopul paznicilor săi
Liderul grupării Sportivilor le dă bătăi de cap gardienilor! Ce le-a pregătit din pârnaie interlopul paznicilor săi

Liderul grupării Sportivilor le dă bătăi de cap gardienilor! Ce le-a pregătit din pârnaie interlopul paznicilor săi

Radu Roşca, un interlop despre care se spune că ar fi liderul grupării Sportivilor, le-a pregătit o surpriză de proporţii reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pe care, potrivit spynews.ro, i-a acționat în judecată considerându-i responsabili de mai multe abuzuri împotriva sa.

Radu Roşca a deschis, în ultimele zile, cinci procese împotriva ofiţerilor de la ANP, acuzând diverse abuzuri. Pentru a fi sigur că demersul său îi va scoate din minţi pe gardieni, a introdus cererile de chemare în judecată la mai multe instanţe: la Curtea de Apel Bucureşti, la Tribunalul Bucureşti, la Judecătoria Sectorului 5, precum şi la Judecătoria Moreni şi cea din Vălenii de Munte. Reprezentanţilor ANP nu le rămâne altceva de făcut decât să se plimbe de la o instant la alta şi să combată cu argumente acuzaţiile aduse de interlop.

În urmă cu un an, când era închis la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, Roşca a solicitat despăgubiri morale, după ce Administrația Națională a Penitenciarelor i-ar fi încălcat mai multe drepturi, motiv pentru care, susține interlopul nu ar mai fi reușit să-și vadă soția și copiii mai bine de patru luni. Surse din anturajul acestuia au dezvăluit, la momentul respectiv, că, de când a fost dus la Severin, Roșca nu și-a mai văzut familia, iar pachetele îi erau aduse de diferiți prieteni. Acesta ar fi făcut numeroase cereri de transfer către conducerea închisorii, însă ar fi fost refuzat de fiecare dată, pe motiv că la Jilava și Ploiești „nu sunt locuri”. În plus, Radu Roșca s-ar fi plâns prietenilor, anul trecut, că nici nu i se permitea muncească în închisoare. Roșca ar fi solicitat Administrației Penitenciarelor despăgubiri în valoare de peste 10.000 de euro. Acesta susținea că la Turnu Severin deținuții ar fi supuși mai multor abuzuri din partea angajaților, nu s-ar respecta regimul

semideschis și eliberarea condiționată, iar camerele erau supraaglomerate. În perioada 2016-2018, în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin s-au înregistrat cinci decese.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: