Evenimentul Zilei > Politica > Un lider ALDE îndeamnă la „EXORCISM COLECTIV”! DECLARAȚII BOMBĂ, la ceas de seară
Un lider ALDE îndeamnă la „EXORCISM COLECTIV”! DECLARAȚII BOMBĂ, la ceas de seară

Un lider ALDE îndeamnă la „EXORCISM COLECTIV”! DECLARAȚII BOMBĂ, la ceas de seară

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a făcut o declarație incredibilă, vineri, în privința modificării legilor din justiție, susținând că societatea românească ar avea nevoie de un "exorcism colectiv".

Varujan Vosganian a declarat la Antena 3 că în România nu există „instituția remușcării”, făcând referire la deţinuţii condamnaţi pe nedrept.

„Violenţa devine un instrument, o recuzită. La noi nu există instituţia remuşcării, nu auzi pe nimeni că dupa ce cineva a fost acuzat pe nedrept şi ţinut în inschisoare să auzi pe cineva că îi pare rău. Nu există conştiintă pe care să apese remuşcarea”, a declarat Varujan Vosganian.

„Dacă creăm o ţintă din clasa politică, nu rezolvăm lucrurile. Un organ transplantat în organism ia bolile organului anterior, pentru că boala de fapt e comandată de la creier, tot aşa şi cu asta. Păi dacă mâine toţi plecăm şi vin alţi 60.000 in locul nostru, consilieri locali, judeţeni, primari, secretari de stat, miniştri, boala va fi aceeaşi, pentru că daca ai un copac care naşte fructe, degeaba scuturi corcoduşele că la anul tot corcoduşe mânănci. E nevoie de un exorcism colectiv, e nevoie de asumare și de o responsabilitate”, a mai spus Vosganian la Antena 3.