Evenimentul Zilei > International > Un român, peste 90 de spargeri în Spania. „Licuriciul” a furat de peste 500.000 euro
Un român, peste 90 de spargeri în Spania. „Licuriciul” a furat de peste 500.000 euro

Un român, peste 90 de spargeri în Spania. „Licuriciul” a furat de peste 500.000 euro

Două provincii spaniole au cunoscut ”măiestria” unui concetățean de-al nostru. Supranumit Licuriciul, românul a comis în Spania de unul singur nouăzeci de spargeri. El opera între orele 3-6 a.m. Anchetatorii au stabilit că hoțul a reușit să adune peste o jumătate de milion de euro, cu o medie de 4000 - 5000 de euro pe ”vizită”.

”Licuriciul” a reușit peste 90 de spargeri

Un român a pus în mișcare intensă poliția din două provincii spaniole. Timp de jumătate de an a fost vânat, reușind zeci de jafuri. Când a fost prins, s-a descoperit că reușise nu mai puțin de 90 de spargeri, scrie portalul de știri Galicia Press.

Supranumit ”Licuriciul”, ”Singuraticul” sau ”Vulpea”, hoțul de naționalitate română este, conform anchetatorilor Gărzii Civilă din Lugo, deținătorul recordului de jafuri comise de unul singur din istoria Spaniei.

”El Luciernaga” a fost prins și arestat în 2019

”Licuriciul” are la activ peste 90 de acțiuni reușite și a fost arestat în septembrie 2019, imediat după ce jefuise un distribuitor în orașul galician Chantada. „El Luciérnaga”, în spaniolă, se află în închisoarea Mansilla de las Mulas, așteptând să fie tras la răspundere pentru acuzațiile formulate împotriva sa de 21 de instanțe diferite, majoritatea din Galicia și din Castilla y León.

Banditului român „Luciérnaga” a venit de la Paris și în istoricul său sunt consemnate jafuri și atacuri asupra unor obiective din România. Informațiile au fost furnizate de Europol. Fapt incredibil, în spatele Licuriciului nu există niciun grup organizat.

Licuriciul acționa întotdeauna singur și nu avea relații cu alte rețele inracționale

Anchetatorii au stabilit că acesta a acționat întotdeauna singur. Modus operandi-ul său consta în parcarea mașinii sale, un Volkswagen gri, într-o zonă retrasă, de unde se deplasa pe jos în orașe pentru a comite jafurile. Anchetatorii au mai stabiit că el a dormit în vehicul.

Purta pe cap o pălărie de pescar și își ascundea fața cu o cagulă. Locațiile alese le ”inspecta” întodeauna între orele 03:00 și 06:00 dimineața. Verifica înainte locul, pentru a vedea dacă sunt alarme sau sisteme de securitate.

În total, hoțul ar fi adunat peste 500.000 de euro, cu o medie de 4-5000 de euro pe spargere

Pe profilurile sale de pe rețelele de socializare se prezenta ca expert în arte marțiale și box. El a a folosit „tactica obișnuită a grupurilor militare, târându-se pe pământ” pentru a intra în spațiile în care a comis jafurile. Locațiile alese au fost reprezentanțe auto, magazine de îmbrăcăminte, restaurante, baruri și chiar o clinică veterinară.

În total, anchetatorii spanioli estimează că românul a reușit să adune peste jumătate de milion de euro, cu o medie de aproximativ „patru sau cinci mii de euro” în fiecare dintre cele peste 90 de furturi.