„Am încredere în colegii procurori de la DIICOT, sunt convins că dânșii analizează toate chestiunile. De fapt, stând de vorbă cu ei m-au asigurat că sunt mai multe versiuni de anchetă, analizează toate sesizările, toate indiciile. Sunt convins că la finalul anchetei, vor fi lămurite toate aspectele. Este o desfășurare de forțe aproape unică în istoria parchetului. Este cea mai amplă investigare în acest tip de infracțiuni care s-au desfășurat în cadrul PICCJ”, a declarat procurorul general la sediul CSM.

„Bineînțeles că sunt valabile”, a răspuns Bogdan Licu, întrebat dacă rezultatele INML în privința ADN-ului Alexandrei Măceșanu sunt valabile.

În cazul analizei ADN-ului Alexandrei Măceșanu, tânără răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, procurorii au început să cerceteze favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Respectivul dosar a fost deschis ca urmare a unei sesizări cu privire la nereguli în cazul analizei ADN-ului efectuate de Institutul Național de Medicină Legală

Procurorii au început urmărirea penală in rem, prin urmare se cercetează infracțiunile, nu persoana.

Amintim că în august, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a depus o plângere penală la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție față de INML. El acuza Medicina Legală de administrarea defectuoasă a probelor furnizate spre expertiză.