Evenimentul Zilei > Actualitate > Licitație cu dedicație pentru fata care-i ține agenda primarului Robu
Licitație cu dedicație pentru fata care-i ține agenda primarului Robu

Licitație cu dedicație pentru fata care-i ține agenda primarului Robu

Omul care a pus România pe harta culturismului mondial este dat afară din sala de sport, pentru a face loc afacerii unei rude a iubitului consilierei lui Robu.

Sanda Greblă, membră PNL este consilier al primarului liberal Nicolae Robu, ținându-i acestuia agenda de lucru. Fratele iubitului ei, care a avut până acum afaceri cu îngrășăminte și erbicide, vrea să deschidă un bar și o sală de fitness în locul actualei săli de culturism deținută de multiplul campion Florin Teodorescu (foto sus), o legendă vie a acestui sport în țara noastră.

Primarul Timișoarei a făcut tot ce putut ca să aranjeze lucrurile. Nu s-au respectat termenele de anunț și stabilire a câștigătorului licitației, s-au inventat punctaje irelevante pentru dotări, în care contează mai mult culoarea tapetului decât calitatea profesională a aparatelor de forță. Nu a contat nici măcar că Teodorescu e chiriaș aici de 14 ani, că e cu chiria la zi și că mai avea contract până în 2018. Irelevante au fost și campionatele mondiale de culturism organizate aici de Florin Teodorescu la care au participat, anii trecuți, mai mulți Mister Olimpia (n.r. titlu acordat campionilor mondiali la culturism). Fără importanță a fost considerat și faptul că absolut toți sportivii cluburilor timișorene finanțate d e autoritățile publice se antrenează gratuit aici.

În urmă cu câțiva ani Sala Olimpia, proprietatea statului dată în administrare Direcției pentru Tineret și Sport a județului Timiș, trece în administrarea municipalității. În februarie, primarul și consiliera sa, Sanda Greblă, vizitează sala cu planuri de reamenajare. În realitate, Nicolae Robu pregătea terenul pentru o licitație cu dedicație.

În 25 februarie 2014, Consiliul Local a votat scoaterea la licitație pentru închiriere a unor spații de la Sala Olimpia „în vederea amenajării unei cafenele și a unei săli de sport pentru culturism și fitness – aerobic”. Licitația s-a organizat după doar 23 de zile de la pronunțare.

Doar două firme direct interesate s-au prezentat: cea a lui Florin Teodorescu, și cea a lui Cristian Pătițoiu, fratele iubitului consilierei primarului, Sanda Greblă. Pătițoiu are o firmă ce se ocupă cu tratarea solului în scop agricol, Biogerm SRL, care figurează la finanțe cu cifră de afaceri zero în 2012, și căreia, cu câteva zile înaintea licitației, i-a adăugat la Registrul Comerțului codurile CAEN aferente activității de fitness.

Plicurile cu oferte au fost deschise pe 21 martie, iar câștigătorul – în persoana fratelui iubitului consilierei primarului, Cristian Pătițoiu, s-a anunțat pe 13 mai. Între aceste date, Pătițou, care este abonat al sălii de culturism conduse de Florin Teodorescu, a transmis presei o serie de imagini așa-zis „compormițătoare” din incintă, sub anonimat, însă, din neatenție în unele poze apărea și el, cu aparatul în mână, reflectat în oglinzile sălii, în timp ce fotografia.


Primarul liberal Nicolae Robu și consiliera lui

Faianța de la WC, mai importantă decât aparatele

Bizar este faptul că în condițiile de participare la licitație nu este precizată o cifră de afaceri minimă, sau o garanție care să demonstreze că firma câștigătoare poate să susțină afacerea și amenajarea spațiului. Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 3 euro/mp, în condiţiile în care Primăria Timişoara încasează acum 5 euro/mp.

Specialiştii Primăriei, care au întocmit punctajul pentru sala de culturism, au considerat că pentru calitatea echipamentelor se pot acorda maximum 10 puncte. La fel ca pentru sistemul de iluminat sau gradul de finisaje de la grupurile sociale, cu jumătate mai puțin decât se acordă pentru finisajele din viitorul bar. Deşi consumul de alcool este interzis în Sala Olimpia, conform unei hotărâri de consiliu local, din draftul de contract anunţat de primărie reiese că vânzarea de băuturi alcoolice va fi interzisă doar cu patru ore înainte de competițiile sportive. Florin Teodorescu era convins că are şanse minime să câştige după cum s-au desfăşurat lucrurile. „Nu am cerut să stau gratis, am plătit chirie şi plătesc. Ce se face acum este să-mi fure munca. Să facă bani pe ce am ridicat în 14 ani. Nu înțeleg, de exemplu, de ce s-a scos barul împreună cu sala de sport la licitație și nu separat”, a declarat Teodorescu, care a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. A primit răspuns că „nu este de competența instituției”.


În sala lui Teodorescu se antrenau gratuit toți sportivii cluburilor finanțate de autorități

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: