Evenimentul Zilei > Actualitate > Liceenii de la Liceul Internațional de Informatică București, cei mai tari la olimpiada de matematică 2015. La clasa a IX-a, pe primul loc sunt elevii de la „Tudor Vianu”
Liceenii de la Liceul Internațional de Informatică București, cei mai tari la olimpiada de matematică 2015. La clasa a IX-a, pe primul loc sunt elevii de la „Tudor Vianu”

Liceenii de la Liceul Internațional de Informatică București, cei mai tari la olimpiada de matematică 2015. La clasa a IX-a, pe primul loc sunt elevii de la „Tudor Vianu”

În urmă cu câteva ore au fost afișate rezultatele dinaintea contestațiilor la olimpiada națională de matematică care s-a ținut anul acesta la Liceul de metrologie "Traian Vuia" din București. Rezultatele finale vor fi așișate în această seară și tot în această seară se va stabili cine participă la proba de baraj.

La clasa a IX-a trei elevi de la Colegiul Național "Tudor Vianu" au obținut punctajele cele mai mari la olimpiada națională de matematică din acest an. Este vorba despre Ciprian Bonciocat (olimpic și în anii trecuți și participant în acesta an și la olimpiada de informatica faza națională cu punctaj foarte mare), Antonie Ciocan și Ștefan Constantin Buliga, în timp ce doar un elev de la Liceul Internațional de Informatică București a obținut peste 20 de puncte: Andrei Nicolae. 

Însă, la clasele X-XII, elevii de la Liceul Internațional de Informatică București au dominat topurile plasându-se pe primele locuri și având cei mai mulți elevi cu bareme mari. La clasa a X-a un singur elev de la Colegiul "Mihai Viteazu" a obținut 22 de puncte: Filip Ion.

Mâine, va avea loc proba de baraj în urma căreia vor fi selectați elevii care vor face parte din lotul lărgit din care vor fi selectați cei care vor pleca să reprezinte România la olimpiadele din afară. Și tot mâine va avea loc premierea celor care s-au plasat în fruntea acestui concurs.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: