După ce a condus o vreme destinele transporturilor românești, Relu Fenechiu s-a retras la Iași, unde duce o viață departe de lumea politică și de lumina reflectoarelor.

Jurnaliștii din Iași scriu că, mai nou, Fenechiu face pe agentul imobiliar fiind implicat activ în vînzarea unui proiect imobiliar din oraș, Hanul ”Trei Sarmale”. Acest proiect se vinde prin intermediul firmei Integra Business Consulting IBC SRL, unde acționar este Mariana Daniela Fenechiu, soția lui fostului ministru. Poriectul este proprietatea omului de afaceri Marian Panainte, iar prețul de vînzare este 1.2 milioane de euro.

La numărul de telefon al societății a răspuns chiar Relu Fenechiu, care a spus că un potențial cumpărător se află în discuții avansate de cumpărare. „Anunțul nu mai este valabil. Suntem în discuții cu cineva care și-a asumat că pe data de 23 octombrie face plata. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, voi reveni cu un telefon”, a transmis reporterilor din Iași.

Hotelul de la „Trei Sarmale”

Afacerea hanului „Trei Sarmale” este una interesantă mai ales că pentru terenul din zonă a fost obținut un plan de urbanism de detaliu, care permite construirea unei clădiri cu cinci etaje. Indicatori urbanistici aprobați de Consiliul Local Iași prevăd că acolo se poate construi o clădire cu regim de înălțime de 2S+D+2E+3R, ceea ce âl face atractiv pentru investitorii imobiliari.

În 2017, Hanul Trei Sarmale a fost vândut la licitație publică de către un executor judecătoresc. Cumpărător a fost societatea de Fio Grup Company SRL, controlată de afaceristul Marian Panainte, cu suma de 2,9 milioane lei, adică 630 de mii de euro. După 1990, Hanul Trei Sarmale a intrat în proprietatea societății Turism Moldova, controlată de Dănuț Prisecariu. Ulterior au apărut trei moștenitori care au câștigat clădirea în instanță.

Între timp, moștenitorii au gajat hanul la fostul patron de la clubul Skin, George Bărbulescu, pentru suma de 500.000 euro. Ulterior, omul de afaceri a decedat la vârsta de 41 de ani. După ce nu și-a primit banii, Bărbulescu a cerut executarea imobilului.