Potrivit spuselor sale, liberalii vor merge cu același candidat, luând în calcul declanșarea procedurii de organizare a alegerilor anticipate.

„Noi nu schimbăm candidatul de premier dacă guvernul cade o dată. Noi vrem să ajungem la anticipate (…) Nu trebuie să cedăm la condiționalitățile și șantajul niciunuia (…) Nu putem negocia promisiuni făcute alegătorilor făcute în campania de la europarlamentare și în ultimele luni“, a declarat, pentru Digi24, Rareș Bogdan.

Afirmația se dorește un avertisment pentru celelalte partide parlamentare cu care PNL negociază în aceste zile susținerea unui Guvern PNL condus de Ludovic Orban. Formațiunile Opoziției, care au susținut moțiunea de cenzură, au anunțat că vor susține condiționat viitorul Cabinet PNL.

În cursul zilei de marți, președintele Klaus Iohannis este așteptat să anunțe numele viitorului premier, după ce va mai purta o rundă de negocieri cu o parte dintre șefii partidelor din Opoziție. Cel mai probabil, viitorul premier propus de președinte va fi liderul PNL, Ludovic Orban

Te-ar putea interesa și: