Liberalii: Tăriceanu nu are girul PNL să negocieze cu Ponta

Liberalii: Tăriceanu nu are girul PNL să negocieze cu Ponta

Mai mulți lideri liberali au declarat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu avea girul PNL să negocieze cu Victor Ponta menținerea USL și l-au amenințat cu retragerea sprijinului politic.

Mihai Voicu, președinte PNL Dolj, a precizat că Tăriceanu nu are mandat pentru a negocia cu Victor Ponta și a spus că PNL i-a retras sprijinul politic: "Există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal care stabileşte clar retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi încetarea existenţei Uniunii Social Liberale. Regret faptul că domnul Tăriceanu, care a fost prezent aseară la întreaga şedinţă a Delegaţiei, susţine astăzi că preşedinţii de filiale ar fi votat în baza unor fapte relatate neconform cu realitatea. Domnul Tăriceanu a văzut clar că această decizie importantă decizia a fost luată cu o majoritate covârşitoare de voturi. În momentul în care îşi asumă un dialog cu premierul Ponta, domnul Tăriceanu nu are girul şi susţinerea Partidului Naţional Liberal, ci este doar o acţiune pe care o desfăşoară pe cont propriu." Gigel Știrbu, președintele PNL Olt: “Gestul domnului Tăriceanu este unul personal. Dumnealui nu are niciun fel de mandat din partea PNL sau a conducerii partidului pentru a purta discuții cu PSD sau Victor Ponta. Delegația Permanentă a luat o serie de decizii foarte clare, de care domnul Tăriceanu a luat la cunoștiință. Este o decizie luată cu majoritate de voturi, o decizie care exprimă voința partidului. Domnul Tăriceanu trebuie să oprească această acțiune a domniei sale, care afectează imaginea partidului.” Puiu Hașotti, liderul senatorilor PNL, se delimitează Tăriceanu."Nu ne putem juca de-a intratul și iesitul de la guvernare. Decizia Delegației Permanente nu poate fi schimbată decât de decizia unei alte Delegații Permanente. Următoarea Delegație va fi doar după alegerile europarlamentare. Regret că prietenul și colegul meu are acest demers inutil, păgubos și fără consecințe". Marian Petrache, președintele PNL Ilfov: “Nu pot să îmi explic această ieşire a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. Dânsul a fost aseară în Delegaţia Permanentă, a asistat la discuţii, a luat parte la dezbateri, cunoaşte decizia partidului cu privire la continuarea USL şi în ceea ce priveşte guvernarea. Mă surprind aceste declaraţii referitoare la intenţia sa de a negocia cu Victor Ponta şi PSD, în condiţiile în care nu le-a exprimat în cadrul Delegaţiei. Dacă avea ceva de spus cu privire la conducerea partidului, cu privire la viitorul partidului şi la alianţele pe care trebuie să le aibă sau nu, atunci ar fi trebuit să vorbească în şedinţa de aseară. Sper ca domnul Tăriceanu să nu continue acest demers, care nu îi face cinste unui om politic cu experienţa domniei sale, dar care nu face altceva decât să afecteze imaginea partidului."

George Scutaru, liderul deputaților PNL: "Este dezonorant pentru domnul Tăriceanu să se transforme în unealta lui Victor Ponta pentru a destabiliza PNL. Partidul nostru va reveni la guvernare pe uşa din faţă si nu atunci când PSD ne momeşte unii oameni din partid cu diverse funcţii. Partidul Naţional Liberal are un candidat la preşedinţie, Crin Antonescu, care a dovedit că nu este marioneta nimănui. Călin Popescu -Tăriceanu are o mare responsabilitate faţă de PNL şi nu poate să se transforme într-un negociator fără un mandat al organismelor statutare ale Partidului. Deputaţii liberali vor vota împotriva Cabinetului Ponta III pentru că îl considerăm un guvern ilegitim, bazat pe o majoritate care nu reflectă voinţa cetăţenilor manifestată la alegerile din 2012". CITIȚI ȘI:

  • Călin Popescu Tăriceanu: „Doresc menținerea USL”. Fostul premier discută cu Ponta la Palatul Victoria

 

Ne puteți urmări și pe Google News