Potrivit propriilor estimări, din cauza candidaturii lui Diaconu, liberalii vor pierde 1-2 procente, au declarat pentru EVZ surse din PNL.

Liberalii consideră că și nehotărâții vor contribui la obținerea unui mandat de europarlamentar de către Mircea Diaconu. Ei se mai așteaptă ca postul Antena 3 să continue să îl promoveze pe Mircea Diaconu și să atace PNL. În plus, aceștia s-au arătat convinși că inclusiv infrastructura PSD a contribuit la strângerea de semnături pentru Diaconu, tocmai pentru a produce prejudicii electorale PNL.

Antonescu, încrezător

În ceea ce privește strategia de contracarare a acestuia, liberalii nu au de gând să-l atace pe Diaconu public, pentru a-l victimiza, ci săși vadă de propria campanie.

Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a arătat încrezător că votanții PNL nu vor vota cu Mircea Diaconu, ci cu lista partidului la europarlamentare.„ Susținătorii PNL vor vota PNL și nu Mircea Diaconu”, a declarat Antonescu pentru Hot- News. Liderul PNL a mai explicat și de ce fostul vicepreşedinte al partidului nu a fost păstrat pe lista pentru europarlamentare.

„Nu l-am putut menține pe Mircea Diaconu pe lista PNL pentru că am luat act de hotărârea și de interpretarea oficială a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dacă alte instanţe au hotărât altceva, domnul Diaconu va candida independent şi, dincolo de a ne prezenta această explicaţie simplă, nu avem cum opri campania despre care vorbiţi (împotriva PNL – n.r.). Ar fi frumos ca domnul Diaconu să nu se lase folosit în această campanie”, a mai spus Antonescu.

Te-ar putea interesa și: