Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, chemați în grup la DNA. Orban a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt
Liberalii, chemați în grup la DNA. Orban a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

Liberalii, chemați în grup la DNA. Orban a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

Ludovic Orban a făcut declarații într-o conferință de presă prin care a făcut precizări privind hotărârea desființării Secției Speciale luată în Camera Deputaților. Liderul liberal a menționat că s-a încercat vicierea rezultatului prin apeluri telefonice false adresate liberalilor

Ludovic Orban a făcut declarații într-o conferință de presă prin care a făcut precizări privind hotărârea desființării Secției Speciale luată în Camera Deputaților. Liderul liberal a menționat că s-a încercat vicierea rezultatului prin apeluri telefonice false adresate liberalilor, menite să-i scoată din sală.

Este în joc imaginea României în străinătate

Conferința de presă vine după o perioadă agitată pentru Ludovic Orban. El și-a anunțat intenția de a candida la președinția României în condițiile în care solicită un nou mandat de președinte la PNL.

”E foarte important pentru Romania să pună punct perioadei în care PSD a condus România, care a contribuit la deteriorarea imaginii României în străinătate”, a spus liderul liberal.

”S-a petrecut ceva incredibil… Era un apel fals”

”S-a petrecut un lucru incredibil. Foarte mulți deputațil liberali au fost sunați și anunțați că sunt convocați la DNA Brașov. Era un apel fals.”

Se încerca ieșirea deputaților liberali din sală, a mai reflectat el. ”Votul final al desființării SIIJ nu poate fi abordat astfel”. ”A fost ceva premeditat” , a mai ținut să precizeze Ludovic Orban.

”Obiectivul nostru este desființarea Secției Speciale”

”Obiectivul nostru este desființarea Secției Speciale”, a spus Ludovic Orban. ”Suntem consecvenți cu poziția noastră în această privință. Este conform cu prevederile Constituției”, a mai spus Ludovic Orban în conferință de presă.

La finalul declarațiilor, Ludovic Orban a făcut referiri succinte privind situația pandemică actuală în societate și în școli și încercarea, eforturile colective de a avea Sărbători Pascale cât mai relaxate cu putință și mai liniștite pentru cetățenii români. El a menționat păstrarea măsurilor minime de protecție și combatere anti-COVID-19 ca fiind necesare și a susținut că este preocupat și îngrijorat de evoluția pandemică actuală în România.

Ludovic Orban a considerat deosebit de importantă implicarea autorităților statale pentru continuarea campaniei de vaccinare pe care a considerat-o esențială pentru un succes în lupta anti-COVID-19.