Așadar, luni, 15 iunie, este ziua în care compania națională Tarom și-a reluat operarea comercială, fără restricții, spre următoarele țări: Austria, Germania și Grecia, urmând ca noi rute să fie introduse săptămânal, în funcție de evoluția pandemiei cu coronavirus și a deciziilor autorităților naționale.

– AUSTRIA – Viena, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE;

– GERMANIA – Frankfurt, date de călătorie: 17 IUNIE, 19 IUNIE, 21 IUNIE, 24 IUNIE, 26 IUNIE, 28 IUNIE;

– GERMANIA – Munchen, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE;

– GRECIA – Atena, date de călătorie: 15 IUNIE, 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE.

„Pentru întoarcerea în România din aceste țări nu va mai fi necesară izolarea sau carantina. Lista țărilor pentru care se va putea relua operarea comercială va fi actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică”, mai prezicează operatorul de stat.

Tarom a mai anunțat că zborurile către și dinspre Tel Aviv rămân suspendate, după ce autoritățile israeliene au extins restricțiile de călătorie până în data de 1 iulie.

În urma unei ședințe care a avut loc sâmbătă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor mai fi obligați să intre în izolare.

Astfel, zborurile către şi dinspre următoarele țări se reiau începând cu 15 iunie: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Lista cu țările se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro.

Mai mult, Tarom Tarom mai operează în zilele următoare și o serie de zboruri speciale, de repatriere, la solicitarea pasagerilor.
BUCUREȘTI – PARIS – BUCUREȘTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 26 IUNIE;

BUCUREȘTI – AMSTERDAM – BUCUREȘTI, date de călătorie 19 IUNIE, 21 IUNIE, 27 IUNIE;

BUCUREȘTI – BRUXELLES – BUCUREȘTI, date de călătorie: 19 IUNIE, 26 IUNIE;

BUCUREȘTI – LONDRA – BUCUREȘTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 25 IUNIE;

BUCUREȘTI – MADRID – BUCUREȘTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 24 IUNIE;

BUCUREȘTI – BARCELONA – BUCUREȘTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 24 IUNIE.
Aceste zboruri sunt operate în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4. și doar anumie categorii de pasageri pot călători.