Evenimentul Zilei > Actualitate > Liber la vânat de mistreţi şi căprioare în Maramureş
Liber la vânat de mistreţi şi căprioare în Maramureş

Liber la vânat de mistreţi şi căprioare în Maramureş

Vânătorii sportive din judeţul Maramureş vor primi undă verde pentru a lua la ţintă mistreţii care ameninţă recolta de prune şi mere a localnicilor.

Mai mulţi locuitori din Baia Mare şi Baia Sprie s-au plans că animalele le mănâncă merele şi prunele, aşa că mistreţii din aceste vor fi primii luaţi în vizor de vânători.

Potrivit directorului executiv al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş (AJVPS), Radu George, 270 de mistreţi vor putea fi împuşcaţi în acest sezon, informează Agerpres. În sezonul precedent, cifra de recoltă a fost stabilită la 220 de mistreţi. Sezonul se va încheia pe 15 februarie.

Vânătorii vor putea vâna şi căprioare, începând cu 15 octombrie şi până pe 15 februarie. Reprezentanţii Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPR) spun că, din luna octombrie, se pot distinge semnele de gestaţie. Astfel, nu sunt vânate decât femelele care nu sunt gestante şi cele care nu sunt într-o stare bună. La masculi, sezonul de vânătoare a început pe 15 mai şi se va termina pe 15 octombrie.

Efectivul de vânat a fost fixat la 135 de exemplare.