Evenimentul Zilei > Social > „Papa a numit mulți cardinali care sprijină cauza LGBT”
„Papa a numit mulți cardinali care sprijină cauza LGBT”

„Papa a numit mulți cardinali care sprijină cauza LGBT”

Înaintea paradei gay de la New York, una dintre cele mai mari din lume, organizată duminică, 30 iunie, părintele James Martin (foto) de la parohia new-yorkeză Sfântul Francisc din Assisi a ținut o liturghie de binecuvântare a participanților la paradă.

LGBT. În predica ținută la slujba care a avut loc sâmbătă seara, Martin le-a spus „catolicilor LGBT” să nu-și piardă speranța, deoarece Papa Francisc are „prieteni LGBT” și a „numit mulți cardinali, arhiepiscopi și episcopi care sprijină cauza LGBT”.

Părintele Martin este consultant al Departamentului de Comunicare al Vaticanului din aprilie 2017 și un fervent activist pentru acceptarea homosexualității în Biserica Catolică, scrie Life Site News. Iezuit ca și Papa Francisc, James Martin le-a cerut participanților la liturghie să fie „puternici”, deoarece ultimii ani au adus „mulți pași pozitivi pentru catolicii LGBT”.

Preotul new-yorkez a vorbit despre „două mari tendințe”. Una „poate fi rezumată în două cuvinte: „Papa Francisc”. Cele mai faimoase cele cuvinte ale sunt încă „Cine sunt eu să judec?”, care au fost primul răspuns la întrebarea despre preoții gay și apoi s-au extins la toate persoanele LGBT”. Martin a spus că Francisc este primul papă care a folosit cuvântul „gay”, adăugând: „(Papa) Are mulți prieteni LGBT. Și a numit mulți cardinali, arhiepiscopi și episcopi care sprijină cauza LGBT.” O a doua „mare tendință”, spune Martin, este că „tot mai mulți catolici recunosc și vorbesc deschis despre identitatea lor de gen. Ei și familiile lor aduc speranță în parohiile noastre și, încet-încet, cultura Bisericii se schimbă”. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.