Premierul sârb, Ana Brnabic, a declarat acum câțiva ani că este lesbiană. Asumarea acesteia este impresionantă, mai ales că Serbia este o țară profund conservatoare.

Partenera acesteia a dat naștere unui băiețel chiar miercuri. 

„Milica Djurdjic, partenera prim-ministrului Ana Brnabic, a născut un băieţel (miercuri) la Belgrad.”, potrivit unui comunicat oficial.

Serbia nu recunoaşte legal cuplurile homosexuale şi nici dreptul acestora de a avea copii.

Cabinetul său a precizat că Ana Brnabic este „prima” şefă de guvern din lume care trăieşte „într-un cuplu homosexual”. Cu atât mai mult este primul premier al cărui partener de același sex naşte în timp ce este în funcţie.

Numele băiatului va fi Igor.

Ana Brnabic are 43 de ani și a fost desemnată în fruntea guvernului de către preşedintele Aleksandar Vucic. Aceasta este în funcție din iunie 2017.

În 2017, în timpul paradei gay de la Belgrad, aceasta a fost întrebată dacă ar dori legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar premierul a refuzat să ofere un răspuns, menționând că se află acolo în calitatea sa oficială.

Serbia este o țară în care predomină homofobia. Au fost adoptate unele legi împotriva segregării pe bază de gen şi identitate sexuală, dar reprezentanţii asociaţiilor afirmă că acestea sunt puţin aplicate, informează Agerpres.