Un bărbat din Alabama a fost condamnat la închisoare pe viaţă fiindcă a furat 50,75 dolari dintr-o patiserie când avea 20 de ani. The Guardian ne povesteşte extraordinara poveste a lui Alvin Kennard, şi despre pedeapsa  atât de disproporţionată.

Când a intrat în închisoare Alvin avea 20 de ani, era în 1983. Acum are 58 şi un judecător a hotărât eliberarea sa din închisoarea din Donaldson-Bessemer.

Kennard fusese condamnat datorită „Habitual Felony Offender Act” din Alabama, o procedură cunoscută ca ”legea celor trei greşeli’‘. Potrivit căreia a treia violare a acesteia, recidivistul este condamnat la o pedeapsă mult mai grea, care poate ajunge la închisoarea pe viaţă.

Vestea eliberării a fost primită cu imensă bucurie de prieteni şi rude, fiindcă Kennard credea cu adevărat că va rămâne în spatele gratiilor toată viaţa. ”A fost copleşit de această şansă – a declarat avocatul său, Carla Crowder – va avea toată susţinerea familiei, care i-a fost mereu alături”.

În America există sute de deţinuţi victime ale acestui tip de condamnări nedrepte, de multe ori abandonaţi din lipsă de avocaţi şi de bani pentru a se apăra.