Evenimentul Zilei > Actualitate > Legendarul Marquez, „oaia neagră” a Mexicului
Legendarul Marquez, „oaia neagră” a Mexicului

Legendarul Marquez, „oaia neagră” a Mexicului

Fundașul central al „alb-verzilor” are un statut aparte, după ce a fost acuzat că spală bani pentru baronii drogurilor. Rafa nu se poate afișa în preajma brandurilor americane prezente la Campionatul Mondial.

Mexicul a debutat cu un succes de răsunet la Campionatul Mondial, după ce a învins Germania, scor 1-0. Un jucător al „alb-verzilor” a fost însă stingher și n-a putut savura victoria pe deplin.

Acuzat că spală banii cartelurilor

Este vorba despre Rafa Marquez, fundașul central în vârstă de 39 de ani, fotbalist care participă la a 5-a Cupă Mondială.

Mexicanul a devenit o „oaie neagră” a lotului, după ce a fost acuzat că ar spăla bani pentru temutele carteluri de droguri din țara natală. Imaginea sa a fost pătată, iar sponsorii turneului final și cei ai naționalei Mexicului nu vor să se asocieze cu Marquez. Fundașul nu poate primi premiul pentru „jucătorul meciului”, distincția fiind oferită de producătorul american de bere Budweiser.

Rafa poartă în timpul antrenamentelor un tricou pe care nu apar sponsori și nu bea aceeași apă pe care o consumă coechipierii săi. „Sponsorii americani fug de superstar ca de kryptonită”, au scris americanii de la „New York Times”.

E drept, Marquez are probleme numai cu sponosorii originari din SUA. Europenii nu sunt atât de restrictivi, astfel că fundașul poartă un tricou marca Adidas. Pe de altă parte, conturile stoperului din SUA sunt blocate de autorități. Rafa este cel mai important jucător mexican care a evoluat în fotbalul european, după Hugo Sanchez, fostul vârf al celor de la Real Madrid.

 

A fost om de bază la FC Barcelona

Marquez a evoluat la AS Monaco (1999 – 2003), apoi a ajuns la FC Barcelona (2003 – 2010) și a cucerit două Ligii ale Campionilor, în 2006 și 2009. A mai îmbrăcat tricourile formațiilor New York Red Bulls, Leon, Hellas Verona și Atlas.

 Interesant este că Marquez a marcat la trei ediții ale Campionatului Mondial. La cea din Germania , în 2006, la turneul găzduit Africa de Sud (2010) și la cel din Brazilia (2014). Dacă ar înscrie și în Rusia, fundașul central ar intra în istorie.

 

La un gol de un club exclusivist

Doar patru jucători au punctat la patru turnee finale mondiale. Este vorba despre germanii Uwe Seeler și Miroslav Klose, brazilianul Pele și portughezul Cristiano Ronaldo, cel care a intrat în acest club select după ce a înscris în partida cu Spania, pe care lusitanii au încheiat-o la egalitate, scor 3-3.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: