Evenimentul Zilei > Politica > Legea privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, pe ordinea de zi a Comisiei juridice
Legea privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, pe ordinea de zi a Comisiei juridice

Legea privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, pe ordinea de zi a Comisiei juridice

Pe ordinea de zi de astăzi a şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor se află proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Guvernul Grindeanu cu scopul "de a acorda o compensare persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiţii de supraaglomerare severă şi de a contribui, în acelaşi timp, la degrevarea penitenciarelor", potrivit expunerii de motive.

Senatul a adoptat anterior cu amendamente proiectul de lege, stabilind că deţinuţilor care stau în condiţii necorespunzătoare să li se reducă pedeapsa cu trei zile pe lună. De asemenea, s-a stabilit că spaţiul necorespunzător de detenţie este definit ca fiind mai mic de patru metri pătraţi de persoană.

For decizional în legătură cu acest proiect este Camera Deputaţilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: