Evenimentul Zilei > International > Legea care INTERZICEA dansul în restaurante şi baruri a fost ABROGATĂ
Legea care INTERZICEA  dansul în restaurante şi baruri a fost ABROGATĂ

Legea care INTERZICEA dansul în restaurante şi baruri a fost ABROGATĂ

Este cu adevărat o veste bună pentru toate barurile şi restaurantele din New York. O lege veche de peste un secol care interzicea dansul, spre marea nemulțumire a clienților şi a turiștilor, a fost abrogată.

„Suntem în 2017 și această lege nu mai avea sens. Viața de noapte face parte din cultura newyorkezilor”, a declarat primarul american, citat într-un comunicat. „Vrem să fim un oraș în care oamenii muncesc din greu și în care ei să poată să profite de distracțiile nocturne, fără o anumită interdicție obscură care îi împiedică să danseze”, a declarat Bill de Blasio.

Despre ce este vorba: „Legea cabaretelor”, adoptată în 1926, impunea până aseară  localurilor să dețină o licență specială, aproape imposibil de obținut, pentru a permite clienților lor să danseze. Localurile care nu dețineau acest permis riscau o amendă și pierderea licenței de comercializare a băuturilor alcoolice, fapt ce echivala cu intrarea în faliment a celor mai multe dintre stabilimentele în cauză.

Aproximativ 100 dintr-un total de peste 22.000 de baruri, restaurante și discoteci din această metropolă americană, denumită „orașul care nu doarme niciodată”, dețineau un astfel de permis.
„Artiștii, muzicienii, antreprenorii, muncitorii și toți newyorkezii cărora le place să se relaxeze nu vor mai avea motive să se teamă că 'poliția dansului' va închide localurile lor preferate sau că vor primi amenzi”, a declarat un oficial, potrivit realitatea.md.
 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: