Legea Big Brother. Ce date despre dvs vor colecta furnizorii de net

Legea Big Brother. Ce date despre dvs vor colecta furnizorii de net

Traficul de date şi tot ceea ce este legat de el are de luni noi reglementări. Una dintre cele trei legi cunoscute că Big Brother este în funcţiune iar asta a creat o adevărată isterie printre furnizori şi utilizatori, întrucât nimeni nu a înţeles exact ce date personale sunt stocate. Autorităţile spun însă că îngrijorarea oamenilor este fără motiv, transmite siteul stirileprotv.ro.

Aşadar în cazul în care accesaţi de acasă un site de ştiri de exemplu, furnizorul de internet va păstra dată accesării, locul în care va aflaţi şi numărul de identificare al telefonului sau calculatorului. Ce ştiri vedeţi sau ce comentarii lăsaţi nu se înregistrează.

La fel se întâmplă şi cu accesarea reţelelor de socializare sau conversaţiile prin aplicaţii de tip Viber sau Skype. Operatorul înregistrează doar că le-aţi accesat, de unde şi cât timp. Cui îi scrieţi sau conţinutul convorbirilor nu va fi stocat.

Nici când va logaţi să faceţi plăti sau transferuri bancare, nu vor fi stocate date despre cont sau cardul folosit, ci doar că aţi accesat serviciul oferit de banca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile spun că în cazul paginilor de internet care conţin informaţii piratate, de exemplu, vizitatorul nu va fi urmărit şi pus sub acuzare. Dar, cei care deţin astfel de site-uri şi câştigă de pe urmă distribuirii ilegale de filme, muzică şi programe, vor fi vizaţi, iar anchetatorilor le va fi mult mai uşor să le probeze infracţiunile.