Evenimentul Zilei > Actualitate > Lege pentru suspendarea strângerii de mână. Ce stat european a luat decizia
Lege pentru suspendarea strângerii de mână. Ce stat european a luat decizia

Lege pentru suspendarea strângerii de mână. Ce stat european a luat decizia

Un obicei danez, obligatoriu, a fost suspendat prin lege de Guvernul Danemarcei în contextul pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată pentru a limita răspândirea virusului și pentru a nu-i pune în pericol pe cei implicați.

Guvernul danez a anunţat că va suspenda strângerea de mână, obligatorie până acum, în timpul ceremoniei pentru acordarea cetățeniei, din cauza pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de ministrul pentru imigrație și integrare, Mattias Tesfaye, care a precizat că decizia este nmenită să-i protejeze atât pe reprezentanții statului cât și pe proaspeții cetățeni danezi.

„Desigur, nu putem cere ca noii cetăţeni să dea mâna cu primarul atunci când autorităţile sanitare recomandă să nu dai mâna cu nimeni”, a spus ministrul Tesfaye.

Suspendarea strângerii de mână va fi legiferată

Mattias Tesfaye a precizat că Guvernul a preferat să suspende ceremonia, în loc să amâne rezolvarea solicitărilor de cetățenie pe care le primesc autoritățile în fiecare zi. Ministerul Imigraţiei şi Integrării a estimat la circa 2.700 numărul de viitori cetăţeni vizaţi de decizie.

„Nu putem să lăsăm miile de oameni care au aplicat pentru cetăţenie să aştepte la nesfârşit ca să devină cetăţeni. Ei au îndeplinit toate celelalte criterii. De aceea, vrem să suspendăm regula cu strânsul de mână în timpul festivităţii de acordare a cetăţeniei”, a explicat Mattias Tesfaye.

Pentru suspendarea strângerii de mână obligatorii a fost inițiat un proiect legislativ. Guvernul danez a dat asigurări că va reintroduce obiceiul atunci când autorităţile sanitare îşi vor da acordul.