Evenimentul Zilei > Social > VEȘTI IMPORTANTE pentru cei care dețin PANOURI SOLARE! Cum pot primi bani în plus? Legea a fost DEJA PROMULGATĂ
VEȘTI IMPORTANTE pentru cei care dețin PANOURI SOLARE! Cum pot primi bani în plus? Legea a fost DEJA PROMULGATĂ

VEȘTI IMPORTANTE pentru cei care dețin PANOURI SOLARE! Cum pot primi bani în plus? Legea a fost DEJA PROMULGATĂ

Legea care îi vizează pe cei care au panouri fotovoltaice sau alte aparate care produc energie a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, cei care dețin astfel de aparate de electricitate vot putea vinde rețelei electricitatea suplimentară generată, aceasta urmând să fie compensată în factură.

Mai concret, cei care dețin panouri fotovoltaice și produc energie în plus, pot vionde și către vecini.

„Legea ce face posibilă injectare energiei din surse regenerabile a fost promulgată marţi de preşedintele României, urmând să apară în Monitorul Oficial. Noua lege este un pas înainte important şi din punct de vedere al procesului de autorizare, deoarece până acum, românii care aveau sisteme de panouri fotovoltaice nu puteau injecta energia electrică în reţea, fiind nevoiţi deseori să treacă printr-un proces de autorizare lung de peste 450 zile, anevoios cu peste 12 autorizaţii şi scump”, potrivit unui comunicat remis miercuri de asociaţia energiaTa, informează Mediafax.ro.

„În 2018 românii vor primi 22,7 bani pentru fiecare kWh injectat în reţea, fiind de asemenea scutiţi de la orice obligaţii fiscale, iar consumatorii nu vor primi banii direct, ci se va face o regularizare pe factură, o diferenţă între banii plătiţi pentru energia consumată şi cea vândută în reţea”, se mai arată în comunicat.