Evenimentul Zilei > Social > Lege nouă pentru pensionari. O anumită categorie va primi mai mulţi bani. Oficial
Lege nouă pentru pensionari. O anumită categorie va primi mai mulţi bani. Oficial

Lege nouă pentru pensionari. O anumită categorie va primi mai mulţi bani. Oficial

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat marţi că pregăteşte o lege nouă pentru pensionari.

Lege nouă pentru pensionari. O anumită categorie va primi mai mulţi bani. Este vorba despre pensionarii care au venituri mici.

Raluca Turcan a declarat la Romania TV faptul că în paralel cu Legea pensiilor va trece prin ședința de guvern și un proiect despre consumatorul vulnerabil.

Ministrul Muncii susține că legea va trece în cel mult două săptămâni, perioadă după care pensionarii ar trebui să simtă primele efecte.

Proiectul de lege a fost gândit special pentru un pensionar care are o pensie mică și nu își poate plăti facturile.

Lege nouă pentru pensionari

„În paralele cu legea pensiilor noi vom trece prin şedinţa de guvern un proiect despre consumatorul vulnerabil. Spre exemplu, un pensionar care are o pensie mică şi nu poate plăti factura la energie…

Credem că legea va trece în cel mult două săptămâni. Noi vrem să dăm şi garanţii că orice proiect făcut are susţinere financiară.

Noi plătim ca minister ajutorul pentru încălzire. Acesta va fi înlocuit cu legea consumatorului vulnerabil, unde vor fi plătite şi alte lucruri. Guvernul acesta a început pe fond de reacalculare a pensiilor.

Majorarea pensiilor din septembrie 2020, cu 14%

Una este de evaluare a tuturor pensiilor. Toate aceste dosare intră într-un proces unde se reactualizează mai multe valori. Avem în plată pensiile cu majorarea pensiilor din septembrie 2020, cu 14%.

Aceasta e realitatea, vă spun cu sinceritate. Cum ai putea să recalculezi toate pensiile după o formulă, în format electronic? Legiuitorul a spus în 2019, legea intrând în vigoare de la 1 iulie 2019, că ar avea nevoie de o evaluare de câteva zile… Acest proces de evaluarea să dureze doi ani, iar apoi ar fi trebuit să se facă acea mărire de 40%….

Pentru buna informare a telespectatorilor, mai treubie spus un lucru. Anul acesta, în 2021, ne propunem să susţinem majorarea pensiilor cu 14%, ca anul trecut. În formula cu care noi vom veni intenţionăm ca pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.