Evenimentul Zilei > Politica > LEGĂTURI ciudate între AVOCAŢII lui CIOLOŞ şi cercuri de influenţă DUBIOASE. DEZVĂLUIRI incendiare
LEGĂTURI ciudate între AVOCAŢII lui CIOLOŞ şi cercuri de influenţă DUBIOASE. DEZVĂLUIRI incendiare

LEGĂTURI ciudate între AVOCAŢII lui CIOLOŞ şi cercuri de influenţă DUBIOASE. DEZVĂLUIRI incendiare

Legăturile dintre avocaţii lui Dacian Cioloş, cei de la care a preluat partidul pe care îl conduce în prezent, cu scandalul legat de preluarea RAFO şi mafia ruso-isrealiană, au fost făcute publice de lumeapolitică.ro.

În mai 2018 pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 din București era înregistrat dosarul cu numărul 12120/301/2018, prib care Societatea Civilă de Avocatură Iordache și Iordache cere plata pentru servicii de la Result 4 You BVBV, firmă belgiană care a obținut controlul celei mai mari rafinării din România, RAFO Onești. La o lună de la declanșarea procesului, instanţa a dat dreptate firmei lui Alexandru și Adrian Iordache.

Cea mai mare rafinărie din România a ajuns pe mâna lui Marian Iancu, aflat în prezent în închisoare. În 2005, Iancu vinde rafinăria din pușcărie către oligarhul rus Iacov Goldovskiy.

Iancu ar fi oferit drept gaj rafinăria RAFO unei bănci moscovite, apropiate de Kremlin şi vizate de sancţiunile SUA şi UE încercând astfel eludeze sancțiunile internaționale. ANAF a reușit să pună sechestru pe active și să împiedice planurile lui Goldovskiy, scrie lumeapolitica.ro.

Într-o telegramă secretă transmisă de Ambasada Statelor Unite la București sub numărul 1694_a/7 noiembrie 2006 oficialii americani atenționau Departamentul de Stat că „Rafinăria RAFO este amestecată într-o rețea de corupție, spălare de bani, fraudă, acuzații criminale care implică entități dubioase din România, Rusia, Ucraina și Bulgaria. Figuri proeminente ale criminalității organiate ruso-israeliene ca Mikhail Cernoy și Iakov Goldovskiy sunt suspectate a fi în spatele afacerii” susțin oficialii americani a căror informare a fost făcută publică de Wikileaks.

Cu un an înainte de a-și face publică relația cu noii patroni ai RAFO Onești, avocații lui Dacian Cioloș l-au reprezentat în instanță pe Dan Coflea într-un proces cu Ministerul Finanțelor Publice în dosarul nr. 670/300/2017.

Avocații de la Iordache și Iordache care au înființat partidul lui Dacian Cioloș îi reprezintă în instanțele din România și pe frații Marco și Stefano Gavazzi. Aceștia au dat România în judecată după ce au eșuat în încercarea de a face afaceri la combinatul Socomet Oțelul Roșu. 

Firma de avocatură Iordache şi Iordache  a reprezentat-o şi pe Nicole Catherine Renee Geblesco în procesul de retrocedare a unui teren de 50 de hectare.