Evenimentul Zilei > Justitie > Legătura vărului generalului COLDEA cu offshore-urile din Seychelles
Legătura vărului generalului COLDEA cu offshore-urile din Seychelles

Legătura vărului generalului COLDEA cu offshore-urile din Seychelles

Generalul SRI în rezervă Florian Coldea are un văr primar care a încasat, prin contracte cu cu statul aproape 85 de milioane de euro.

Firma condusă de George Tudor Coldea, vărul fostului adjunct al SRI, a primit în ultimii ani peste 5.000 de contracte de la stat. Mai bine de 4.000 dintre aceastea au fost atribuite direct între anii 2007-2016, scrie Jurnalul Național.

Printre clienţii s-a aflat inclusiv SRI, generalul cumpărând consumabile şi servicii medicale de la propriul său văr.

“Vărul generalului SRI a vândut părțile sociale ale unei firme din Cluj către un offshore cu sediul în insula Seychelles. Este vorba despre o căsuță poștală deținută, în prezent, de un asociat al lui George Tudor Coldea într-o companie clujeană ce activează în domeniul consultanței pentru afaceri si management, asociat care a dispărut, odată cu intrarea firmei în insolvență.

Lichidatorul judiciar al fostei firme la care George Tudor Coldea a deținut acțiuni susține, în fața unei instanțe de judecată, că nu reușește să intre în posesia documentelor contabile ale societății și nici a inventarului bunurilor deținute de aceasta, întrucât reprezentantul offshore-ului din Seychelles a dispărut fără urmă.

Firma în cauză este acuzată că a derulat operațiuni economice generatoare de profit și că nu a depus la organele fiscale bilanțul contabil și nici nu a declarat aceste activități.

Jurnalul Național continuă seria dezvăluirilor privind o serie de coincidențe referitoare la vărul primar al lui Florian Coldea, George Tudor, și scandalul momentului în care este implicat fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații.

Unul dintre cei mai “fierbinți cartofi” aruncați de fostul deputat Sebastian Giță la adresa lui Florian Coldea a fost devoalarea faptului că, în 2010, cei doi și-au petrecut împreună o vacanță de zece zile în exotica insulă Seychelles. Ce legături există înte familia Coldea și această locație urmează să deslușim în cele ce urmează”, scrie Jurnalul Național