Evenimentul Zilei > Actualitate > DRAMA unui fotbalist care a fost campion al României: „Mama are cancer și fosta mea echipă nu mi-a dat niciun ban în ultimele 5 luni!”
DRAMA unui fotbalist care a fost campion al României: „Mama are cancer și fosta mea echipă nu mi-a dat niciun ban în ultimele 5 luni!”

DRAMA unui fotbalist care a fost campion al României: „Mama are cancer și fosta mea echipă nu mi-a dat niciun ban în ultimele 5 luni!”

Laurențiu Petean povestește într-un interviu pentru presa engleză de ce a fost nevoit să abandoneze cariera fotbalistică.

Laurențiu Petean (29 de ani) este un fost fotbalist care și-a încheiat cariera, din cauza lipsurilor financiare. Fostul fundaș a făcut parte din lotul Oțelului Galați, în 2011, atunci când moldovenii au câștigat campionatul intern, iar în 2013 a ajuns la Dacia Unirea Brăila. Petean povestește într-un interviu acordat pentru ziariștii englezi de la „The Independent” de ce a fost forțat să-și agațe ghetele în cui, în urmă cu o săptămână.

„Am avut ocazia să câștig campionatul cu echipa din orașul meu. Fiecare jucător vrea să câștige campionatul și este incredibil s-o faci cu echipa favorită. A fost o surpriză pentru toată lumea. Nimeni nu se aștepta la asta. Stăteam acasa, cu mama, și vorbeam despre cariera mea de fotbalist. După două ore, am luat decizia de a mă opri și de trece peste. Nu am niciun ban. Am jucat 23 de ani doar pentru plăcere. Nu pot juca fotbal 100 de ani. Mama are cancer, iar fosta mea echipă (n.r. Dacia Unirea Brăila) nu mi-a dat niciun ban în ultimele 5 luni. Am decis să renunț la fotbal și să caut o slujbă care îmi asigură un salariu regulat. Când am luat decizia, cu un ochi plângeam și cu altul râdeam. Mama știe cât de mult iubesc fotbalul, dar a realizat că sunt adult și că trebuie să fac ceva cu viața mea ca să am un viitor. Asta nu se poate întâmpla dacă joc fotbal în România. Acum sunt în Freiburg, lucrez la un hotel. Este începutul unei noi vieți. Am 29 de ani și asta nu este ceea ce aș fi vrut să fac în viață. Iubesc fotbalul mai mult decât viața, dar…", a declarat fostul jucător.