Larisa Iordache, regina Europenelor de gimnastică

Larisa Iordache, regina Europenelor de gimnastică

Cea mai valoroasă sportivă a lotului pregătit de Octavian Bellu și Mariana Bitang a fost marea vedetă a întrecerii continentale ce s-a desfășurat la Sofia, după ce a câștigat două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Larisa Iordache a demonstrat, ieri, că este una dintre cele mai complete gimnaste din lume. Sportiva care își va serba majoratul, luna viitoare, a cucerit, în cadrul Campionatului European, găzduit de Sofia, patru medalii.

„Nu am fost siguri că luăm aur”

Mai întâi, Larisa a devenit campioană europeană, sâmbătă, la concursul pe echipe. Având o contribuție substanțială, ea a ucrat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Sofia, alături de coechipierele sale, Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Ștefania Stănilă și Silvia Zarzu.

Ne puteți urmări și pe Google News

România a adunat un total de 172,754 de puncte și a fost urmată de naționala Marii Britanii (170,663) și Rusia (169,329). „Nu am fost sigur că luăm aur, dar după bârnă, al treilea aparat, așa gândeam că dacă facem sol bun, nu scăpăm aurul”, a declarat Octavian Bellu, antrenorul campioanelor continentale.

Solul, specialitatea casei

Ieri, a fost ziua Larisei. Calificată în toate cele patru finale pe aparate, Iordache a pus mâna pe trei medalii. Mai întâi, sportiva bucureșteancă s-a clasat pe locul al treilea, la sărituri, cu un punctaj de 14.533. A urmat dezamăgirea de la paralele, tânăra încheind proba pe poziția a 6-a. Reabilitarea a venit la bârnă, acolo unde, cele 14.800 de puncte i-au adus medalia de argint.

Larisa a fost perfectă, însă la sol, aparatul preferat al româncelor. Arbitrii au notat-o cu 14.800, calificativ ce i-a adus medalia de aur. Românca a fost la egalitate cu italianca Ferrari, iar cele două au urcat împreună pe prima treaptă a podiumului. Tot la sol, Diana Bulimar a ocupat poziția a 4-a.