Am aflat când se va lansa OFICIAL iPhone 5 în România. Data e mai APROAPE decât îţi imaginezi

Am aflat când se va lansa OFICIAL iPhone 5 în România. Data e mai APROAPE decât îţi imaginezi

Companiile de telefonie mobilă, primele care vor aduce noul smartphone de la Apple în România au semnat contractele cu clauzele draconice impuse de cei de la Apple şi aşteaptă să vină cutiile cu iPhone 5.

Potrivit unor surse din rândul operatorilor de telefonie mobilă, iPhone 5 va fi scos la vânzare în România pe data de 19 octombrie.

Plusurile iPhone 5

Are trei microfoane cu ajutorul cărora va elimia sunetul de fond atunci când înregistrezi sau vorbeşti la telefon. De asemenea, camera va avea o funcţie de panoramare, iar partea de procesare a fost îmbunătăţită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesorul de pe iPhone 5 e de două ori mai puternic decât modelul 4S în ceea ce priveşte viteza şi partea grafică. iPhone 5 va fi compatibil cu tehnologia 4G. De asemenea, în ceea ce priveşte carcasa, aceasta este o combinaţie între aluminiu şi sticlă.

Minusurile iPhone 5

CAMERA. are doar 8MP, în condiţiile în care numai luna aceasta Sony sau LG au anunţat smartphoneuri cu senzori foto de cel puţin 12MP.

TEHNOLOGII. Smartphone-urile de ultimă generaţie prezentate în ultimele luni sunt toate dotate cu tehnologia NFC, cea care permite, printre altele, să plăteşti cu telefonul. Sunt înregistrate datele contului tău în smartphone, iar când îl apropii de un dispozitiv special, plăteşti. Pe iPhone 5 lipseşte această tehnologie.

BATERIA. Smartphone-uri precum Nokia Lumia sau Samsung Galaxy S3 se vor încărca wireless, prin inducţie magnetică. Pur şi simplu pui telefonul pe suprafaţa unui dispozitiv special şi se încarcă fără să mai ai nevoie de fir. Astfel de sisteme urmează să apară începând de anul viitor în cafenele şi resaturante. iPhone 5 nu e dotat cu acest sistem.