În anul 1944, Spania nu era un loc sigur pentru nimeni, cu atât mai puţin pentru Carmen (Ariadna Gil), o femeie singură care are un copil, pe Ofelia (Ivana Baquero), şi care este însărcinată şi aşteaptă să nască în curând.
După victoria lui Franco, ea se retrage în nordul ţării, pentru a-l însoţi pe noul ei soţ, Vidal, un căpitan extrem de crud din armata pro-Franco. Aici, Ofelia, în vârstă de 13 ani, va descoperi într-o noapte ruinele unui labirint, în mijlocul căruia va întâlni un faun, care-i dezvaluie faptul că ea este de fapt prinţesa pe care o aştepta de foarte mult timp. Pentru a se putea reîntoarce în regatul ei magic, Ofelia va trebui să treacă trei probe de foc, întro aventură în care realitatea şi magia se confundă.
Trei premii Oscar adjudecate, alături de alte trei nominalizări întăresc părerea că filmul este deosebit atât din punct de vedere al interpretării actorilor, cât şi din punct de vedere al realizării tehnice.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/e2PQNYsjjg0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>