Evenimentul Zilei > Actualitate > La un pas de o nouă tragedie. Incendiu la Spitalul Municipal Roman. Planul Roșu activat
La un pas de o nouă tragedie. Incendiu la Spitalul Municipal Roman. Planul Roșu activat

La un pas de o nouă tragedie. Incendiu la Spitalul Municipal Roman. Planul Roșu activat

În noapte de vineri spre sâmbătă un incendiu a izbucnit la Spitalul Municipal din Roman la secția de Psihiatrie. Două cadre medicale și doi pacienți s-au întoxicat cu monoxid de carbon.  Angajații ajutați de pompierii sosiți la fața locului au transferat 17 pacienţi.

La o primă evaluare cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost alertați despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.

„La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman. Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum. Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă”, se arată într-un comunicat ISU.

 Planul Roșu de Intervenție a fost activat

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți. Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii. A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț”, a comunicat ISU Neamţ.

Tragedia de la Piatra Neamț a lăsat urme adânci

În urma unui incendiu petrecut, pe 14 noiembrie anul trecut la  la Secţia ATI a Spitalul  Judeţean Piatra Neamţ si-au pierdut viața 12 persoane.

Mai mult, un medic şi o asistentă care au încercat și chiar au reușit să salveze câțiva bolnavi din flăcări au suferit arsuri. Medicul a fost transportat la un spital din Belgia, unde se află și în prezent.

Ramintim că două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări. Aici se aflau nu mai puțin de 16 pacienţi în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă.