Evenimentul Zilei > Actualitate > La trei luni de la deschidere, probleme majore la Eroilor 2. VIDEO
La trei luni de la deschidere, probleme majore la Eroilor 2. VIDEO

La trei luni de la deschidere, probleme majore la Eroilor 2. VIDEO

Plouă în stația de metrou de la Eroilor 2, de pe magistrala care leagă Drumul Taberei de zona din centru a municipiului București.

Mai multe imagini apărute în spațiul public arată cum apa provenită de la ploile din ultimele zile și de la zăpada care se topește, se scurge prin acoperișul stației, iar de acolo în fața scării rulante care dă spre peron, în zona care face legătura cu stația de metrou Eroilor 1. Reprezentanții companiei Metrorex spun că este vorba despre o problemă de natură tehnică și că vor interveni pentru a izola zona respectivă și pentru a remedia situația.

„Este un deranjament tehnic. Constructorul se afla la fata locului și intervine in aceste momente pentru remediere și izolarea zonei respective”, au precizat reprezentanții Metrorex.

Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor a fost inaugurată în luna septembrie, după nouă ani de la începerea lucrărilor care au costat în jur de 3,2 miliarde de lei. La câteva zile după inaugurare, care a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a mai multor miniștri și oficiali guvernamentali, au început să apară probleme în stația de metrou de la Eroilor 2.

Probleme au apărut de la început

Pe 1 octombrie, Metrorex a anunțat că apa acumulată în urma unor defecțiuni la o conductă de apă au provocat o serie de inundații în interiorul stației, la nivelul vestibului. Reprezentanții Metrorex spuneau la vremea respectivă că s-au înregistrat uşoare acumulări de apă pe peron, spre zona central care, însă, nu au afectat circulația trenurilor.

Pe 10 octombrie, situația s-a repetat, Metrorex anunțând că o avarie la o conductă de apă a Apa Nova a făcut ca apa să se acumuleze și să producă o inundație în stația de metrou Valea Ialomiței, în zona de acces dinspre strada Valea Oltului.

„Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conductă a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. În acest moment, angajaţii Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei”, se arată în comunicatul de presă al Metrorex.